Tariceanu nu-l lasa pe Dragnea sa-l dea afara pe Tudorel Toader din Guvern. Mesaj transant al sefului ALDE

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, la Brasov, in contextul in care PSD va discuta in CExN de luni despre remanierea guvernamentala, ca isi pastreaza aprecierile pentru ministrul Justitiei, dar ca la ministerul Transporturilor ar dori o angajare mai activa pe proiecte mari.

Chestionat de jurnalisti despre ce se va intampla la Comitetul Executiv National al PSD de luni, liderul ALDE a punctat ca isi mentine pozitia cu privire la ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

„Eu nu sunt prezicator, dar aprecierile pe care le-am facut la adresa domnului Tudorel Toader mi le pastrez”, a spus seful ALDE, citat de Mediafax.

De altfel, Calin Popescu Tariceanu a precizat ca si-ar dori ca la ministerul Transporturilor sa existe mai multa implicare pe proiectele mari de infrastructura.

„Eu la ministerul Transporturilor nu am facut critici punctuale. Mi-as dori ca ministerul Transporturilor, care are o functie speciala de dezvoltare pe infrastructura, sa fie cat mai mult angajat pe proiecte mari. Sunt anumite obstacole pe care le constatam, obstacole care sunt de ordin legislativ si administrativ, care fac ca aceste mari proiecte de infrastructura sa evolueze incet”, a spus Tariceanu.

In context, liderul ALDE a precizat ca a purat discutii cu colegii de la PSD cu privire la legea achizitiilor publice, care „a devenit una foarte groaie”.

„Am discutat zilele trecute cu colegii din PSD despre actuala forma a legii achizitiilor publice, care a devenit una foarte greoaie. Am aflat acum, de curand, ca, in baza legii achizitiilor publice, nu exista o singura ofera care se face, se face intai o oferta tehnica (…) dupa care se trece la oferta financiara. (…) La noi, parca, toate aceste proceduri sunt facute sa intarzie nu numai lucrarile de infrastructura, de transport, ci toate domeniile”, a spus Tariceanu.

Comitetul Executiv National al PSD se va reuni, luni, de la ora 11.00, la Parlament, potrivit unui anunt al partidului. Pe ordinea de zi sunt incluse discutii despre remanierea guvernamentala, au spus surse ale formatiunii.

In sedinta CExN pentru remaniere, liderii PSD vor analiza un raport intern privind indeplinirea programului de guvernare pe domenii de activitate, precum si un al doilea raport, al premierului Viorica Dancila, vizavi de activitatea fiecarui ministru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: