Tariceanu nu se considera „ciuma”: „Iohannis ne-a impartit in ‘ciume’ de diferite culori”

politica

Reactie nervoasa a lui Calin Popescu Tariceanu dupa ce presedintele Iohannis a facut, joi, un apel catre Parlament „sa adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autoritatile sa actioneze pentru protejarea sanatatii oamenilor”. „Ce ironie trista sa auzim apeluri la unitate de la cel care este responsabil de marile falii din societatea romaneasca, de impartirea noastra in ‘ciume’ de diferite culori”, afirma Tariceanu.

„In loc sa vina in fata Parlamentului unde sa prezinte romanilor informarea cu privire la instituirea starii de urgenta, dl Iohannis a preferat sa stea in confortul de la Palatul Cotroceni. Doar el si prompterul lui. Noi, la ALDE, credem ca subiectul crizei de coronavirus este mult prea important si cu implicatii mult prea vaste sa fie expediat printr-un document scris pe coltul mesei de niste consultanti ai Presedintelui.

Speram ca dl Iohannis va profita de faptul ca Parlamentul este in sesiune extraordinara si nu va evita sa se prezinte in fata lui. Toti romanii sunt interesati sa afle de ce Presedintele si Guvernul Sau au reactionat atat de tarziu la aceasta criza, de ce alegerile anticipate au fost mai importante decat sanatatea publica si ce fel de concluzii tragem din aceasta politizare excesiva a unei crize de sanatate!

Sfidarea Parlamentului si a romanilor continua sa fie indeletnicirea de baza a dlui Iohannis. Pacat! Era un moment bun sa vedem un Presedinte al tuturor si nu doar unul al partidului de guvernamant! Vocea lui ne cere unitate, in vreme ce faptele ne arata ca pentru dl Iohannis nu conteaza decat el si partidul lui! Ce ironie trista sa auzim apeluri la unitate de la cel care este responsabil de marile falii din societatea romaneasca, de impartirea noastra in “ciume” de diferite culori, de instigare impotriva opozitiei si a altor institutii ale democratiei!|, a reactionat Tariceanu dupa discursul presedintelui.

Presedintele a lansat, joi, un apel la unitate in lupta impotriva pandemiei.

„In spiritul Constitutiei, fac un apel la colaborare loiala intre institutiile fundamentale ale statului. Acum nu este momentul disputelor politice si al orgoliilor. Interesul comun al tuturor, in acest moment, trebuie sa fie, mai presus de orice, salvarea vietii romanilor si protejarea cetatenilor tarii noastre. In astfel de momente de cumpana pentru o intreaga tara, politicienii din toate partidele trebuie sa fie la inaltimea functiilor detinute.

Vedem permanent in ultimele saptamani tot felul de contre si dispute despre o masura sau alta. Romania si romanii au nevoie din partea politicienilor nu doar de verva discursurilor politice, uneori subsumate interesului de campanie, ci de argumente rationale, solide, de disponibilitate de a asculta expertii din domeniu si de a gasi solutiile cele mai bune pentru societate.

Este nevoie ca impreuna, uniti, autoritati, politicieni, jurnalisti, societate civila, dincolo de viziunile care ne despart, sa transmitem cetatenilor un mesaj unitar. Virusul este real, nu are culoare politica, nu poate fi interzis prin lege si nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existentei lui. De aceea, fac un apel la Parlament sa adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autoritatile sa actioneze pentru protejarea sanatatii oamenilor”, a spus Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: