politica

Tariceanu, o noua culme a penibilului: „Desi incepe cu formula ‘Draga Calin’, scrisoarea nu-mi este adresata”

Liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu a comentat miercuri scrisoarea liderului grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, care l-a avertizat sa nu urmeze calea iliberala. Tariceanu sustine ca, de fapt, nu este un raspuns personal, desi scrisoarea incepea cu formula „Draga Calin”, ci, probabil, un mesaj politic care sa se auda mai larg.

Liderul grupului ALDE Guy Verhofstadt a raspuns intr-o scrisoare criticilor formulate de Calin Popescu Tariceanu, dupa votul din PE asupra rezolutiei privind statul de drept din Romania.

Calin Popescu Tariceanu a sustinut, insa, ca raspunsul nu ii era adresat, desi scrisoarea incepea cu formula „Draga Calin”.

„Cu toate ca incepea cu formula ‘draga Calin’, nu era un raspuns personal. Este o declaratie (…) probabil un mesaj politic care sa se auda mai larg”, a declarat Tariceanu, la Parlament, dupa intalnirea cu liderii grupurilor europarlamentare din Parlamentul European.

Tariceanu a spus ca in discutiile de miercuri, Guy Verhofstadt i-a transmis ca a criticat ALDE european. In replica, Tariceanu i-a spus ca nu a facut acest lucru, ci a aratat ca are „o mare dezamagire” legata de Rezolutia privind Romania.

„Guy Verhofstadt mi-a spus «ne-ai criticat». I-am spus, «nu, nu v-am criticat, am spus ca am o mare dezamagire». Un lucru important care figura in proiectul de rezolutie – la punctul patru se scria acolo ca este pusa sub semnul intrebarii legitimitatea protocoalelor incheiate intre SRI si institutii din justitie. Din motive nestiute, nici el nu a stiut sa imi explice, acel punct a disparut. I-am spus ca textul rezolutiei nu mi se pare echilibrat”, a declarat Tariceanu, miercuri la Parlament, la finalul intrevederii cu delegatia Parlamentului European condusa de presedintele PE Antonio Tajani.

Tariceanu a mai sustinut ca i-a demonstrat oficialului european ca Romania este dispusa sa coopereze, ceea ce dovedeste soliditatea respectarii valorilor europene si a statului de drept.

„Am avut o intrevedere cu Guy Verhofstadt. Se fac la anul 30 de ani de cand ne cunoastem si militam impreuna pentru familia liberala europeana. Am avut o discutie destul de asezata cu el pe chestiunile care sunt de preocupare. Am avut posibilitatea sa ii arat cu dosarele in fata care sunt punctele in disputa ridicate de rezolutia adopata in PE, care e pozitia Comisiei de la Venetia si a noastra, aratand astfel ca avem toata disponibilitatea de a tine cont de aceste recomandari. Disponibilitatea noastra dovedeste tocmai soliditatea noastra in ceea ce inseamna valorile europene si ale statului de drept. (…) Guy Verhofstadt a avut rabdarea sa asculte”, a afirmat Tariceanu.

El a mai sustinut ca liderul grupului ALDE in Parlamentului European nu a fost deloc surprins de ceea ce se intampla in tara noastra, intelegand ca in Romania nu este o disputa pe statul de drept, ci o disputa intre putere si opozitie.

„El (Guy Verhofstadt – n.r.) nu e deloc surprins de ceea ce se intampla pentru ca in final cred ca foarte multa lume a inteles ca nu e o disputa pe statul de drept autentica, ci o disputa intre putere si opozitie in Romania, iar exportarea ei in plan extern poate sa duca la concluzii care nu sunt bazate pe cele mai reale si factuale elemente”, a mai aratat Tariceanu.

El a adaugat ca, probabil, Guvernul isi va rezerva dreptul sa trimita Comisiei Europene anumite observatii privind raportul MCV.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

9 ore ago

Constanta: Un copil de 9 ani a cazut intr-o fantana fara apa. Doi adulti au incercat sa-l scoata si nu au mai putut iesi nici ei. Pompierii i-au salvat pe toti trei

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit, luni, in localitatea Mireasa din judetul Constanta, unde…

9 ore ago

Donald Tusk: Noua persoane arestate sub suspiciunea de sabotaj in numele serviciilor de informatii ruse

Premierul polonez Donald Tusk a declarat ca noua persoane au fost arestate sub suspiciunea de…

9 ore ago

706 de persoane cu numele Kyle s-au reunit in Texas. Nu a fost suficient pentru un record mondial

O incercare a orasului Kyle, Texas, de a dobori recordul mondial pentru cea mai mare…

9 ore ago

SUA spun ca Iranul a cerut ajutor dupa accidentul de elicopter in care a murit presedintele tarii, Ebrahim Raisi. Alegeri pe 28 iunie

Autoritatile iraniene au convenit sa organizeze alegerile prezidentiale pe 28 iunie, dupa moartea presedintelui Ebrahim…

9 ore ago

Campionatul european de surf pentru blanosi si tovarasii lor umani

Zeci de surferi cu blana si tovarasii lor umani au venit pe o plaja din…

9 ore ago