Tariceanu a ajuns ca Pavelescu. Zero barat, plin de isterii: „Romania are la Cotroceni un trantor solemn”

politica

Presedintele Senatului, liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, critica pactul politic propus de presedintele Klaus Iohannis si semnat de liderii opozitiei, spunand ca Romania are la Cotroceni „un trantor solemn, un politician – creatie de laborator care nu a pus nicio piatra la esafodajul european”si ca fostul primar al Sibiului ”se crede vreun Churchill ori Nelson Mandela al Romaniei”.

”Ieri, de ziua sa, dl Klaus Werner Iohannis si-a facut un cadou ”institutional”: si-a convocat sustinatorii devotati pentru semnarea unui pact ilegitim si imoral – din motive pe care le-am expus deja miercuri – menit sa alimenteze, la nivelul publicului, impresia ca domnia sa lucreaza. In fapt, Romania are la Cotroceni un trantor solemn, un politician – creatie de laborator care nu a pus nicio piatra la esafodajul european, a fost plantat de altii in capul mesei, dar incearca sa-si aroge acum meritele altora. Caci nu! Dl.Iohannis nu a facut nimic pentru integrare! Altii au facut-o. Guvernele din perioada presedintelui Emil Constantinescu, guvernul Nastase, guvernul pe care eu l-am condus, pe ele a apasat raspunderea integrarii Romaniei in NATO si UE. Pe atunci, dl. Iohannis era un primar din Sibiu care nu facea decat sa profite de generozitatea guvernului pe care l-am condus si sa-si croiasca drum electoral pe banii alocati de noi Sibiului, capitala culturala europeana”, scrie Tariceanu pe Facebook.

El afirma ca ”azi, fostul primar se crede vreun Churchill ori Nelson Mandela al Romaniei; crede ca parcursul european al tarii sta strict in augusta sa persoana si imprastie, intre doua navete la Bruxelles si un palton trantit nervos pe capota masinii, minciuni toxice despre ‘cei care vor sa scoata tara din UE’”.

Conform lui Tariceanu, ”niciun partid nu a avut vreodata aceasta tema, la noi, in campanie ori in afara ei, nciun politician cat de cat relevant nu a pus la indoiala orientarea pro-europeana a tarii”, iar ”faptele exista doar in imaginatia prezidentiala”.

”Ca unul care mi-am pus semnatura pe documentul de aderare a Romaniei la UE, nu am de gand sa accept lectii de europenism de la unul care sta mai mult prin munti ori prin strainatate decat la locul de munca. Si care a fost si el prezent la ceremonia de aderare sus pomenita. E drept, ca invitat al guvernului altei tari”, conchide liderul ALDE.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la ceremonia de semnare a Acordului Politic National pentru consolidarea parcursului european al Romaniei, ca ”la alegerile europarlamentare formatiunile pro-europene au primit voturi multe si au avut rezultate bune, foarte bune, iar formatiunile care au incercat sa demonizeze Uniunea Europeana, formatiunile care constant au atacat independenta justitiei, formatiunile care au construit o guvernare lamentabila, mai exact PSD si ALDE, au fost drastic sanctionate de electorat, si pe buna dreptate”. Acordul a fost semnat de PNL, USR, Pro Romania si PMP, urmand sa fie asumat si de UDMR.

Mai mult despre: ,

Comentarii: