politica

Tariceanu, pe culmile delirului. Il ameninta cu „revolutia” pe Iohannis: „Nu mai bine plecati acasa ca sa nu mai violati democratia si bunul simt?”

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca presedintele Iohannis si premierul Orban doresc sa le interzica accesul la vot persoanelor in varsta. Astfel interpreteaza Tariceanu intentia Guvernului de a fixa un anumit interval orar in care sa voteze doar varstnicii, pentru a fi mai bine protejati in fata virusului.

„Pas cu pas Iohannis si Orban pun in aplicare planul de fraudare al alegerilor. Ieri, Guvernul a transmis Parlamentului planul de a fixa intervale orare pentru votul celor in varsta. Cam asa cum au facut-o si in perioada starii de urgenta, doua ore si pe fuga.

Nu am nici un fel de dubiu ca masura este absolut neconstitutionala, dar, mai grav, ea este absolut insultatoare. Ea este solutia pe care Iohannis si Orban au gasit-o pentru a neutraliza nemultumirea pensionarilor dupa refuzul lor de a le mari pensiile conform legii. Si cum 5 milioane de voturi conteaza, au inventat aceasta smecherie la care i-au pus mot si masurarea temperaturii la intrarea in sectia de votare.

Asta inseamna ca un lipitor de afise de la PNL va sta in fata sectiei de votare si ne va masura temperatura. Da, cu acele termometre care de cele mai multe ori arata 34-35 grade, incat incepi sa-ti pui intrebari daca mai traiesti. Si daca temperatura noastra va depasi o cifra pe care o vor fixa tot ei (probabil ca se va masura in grade K(laus)) lipitorul de afise PNL ne va interzice accesul in sectia de vot. Adica ne va interzice dreptul de vot conferit de Constitutie! Macar la Bacalaureat le-au mai dat copiilor o sansa intr-o sesiune speciala. Noua…doar in toamna! Poate. Daca ne purtam frumos!

Serios, baieti? Atat de disperati sunteti? Vi s-a facut de o revolutie? Nu mai bine plecati acasa ca sa nu mai violati democratia si bunul simt?”, a scris Tariceanu pe Facebook.

In raportul inaintat Parlamentului de catre premierul Ludovic Orban, cu privire la masurile prevazute pentru inceperea noului an scolar si desfasurarea alegerilor locale, se arata ca „pentru persoanele cu varsta de peste 65 de ani, aflate in categoria de risc inalt, s-au recomandat urmatoarele: asigurarea accesului prioritar al acestor persoane in sectiile de vot, prin crearea unor intervale orare dedicate”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

2 ore ago

Raport ONU: Jumatate din pasunile lumii s-au degradat din cauza utilizarii excesive si a schimbarilor climatice

Jumatate din pasunile naturale ale lumii au fost degradate de supraexploatare si de schimbarile climatice,…

2 ore ago

Rusia condamna un alt expert in tehnologie hipersonica la 14 ani de inchisoare pentru tradare

Fizicianul rus Anatoli Maslov a fost condamnat, marti, la 14 ani de inchisoare intr-o colonie…

2 ore ago

Judecatoarea lui Vlad Pascu a fost recuzata, procesul se reia de la zero. Judecatoarea s-a transferat la Constanta

Judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu, cea care gestiona dosarul accidentului de la 2 Mai, de care…

O oră ago