Tariceanu, picat sub prag, ii da ordin lui Iohannis sa puna premier de la PSD: „Partidul care a luat cel mai mare scor trebuie sa fie partidul care face propunerea de premier”

politica

Senatorul Calin Popescu-Tariceanu considera ca propunerea de premier trebuie sa vina „in mod normal” din partea partidului care a obtinut cel mai mare scor, iar presedintele Klaus Iohannis trebuie sa respecte Constitutia si votul cetatenilor in acest sens, atragand atentia ca seful statului „nu are dreptul discretionar de a numi premierul pe care il place pe diferite considerente”.

„Presedintele trebuie sa respecte Constitutia, asadar trebuie sa convoace partidele la consultari si, in mod normal, partidul care a luat cel mai mare scor trebuie sa fie partidul care face propunerea de premier. Presedintele, conform Constitutiei, nu are dreptul discretionar de a numi premierul pe care il place pe diferite considerente, probabil politice, sau altele decat cele politice. El trebuie sa respecte votul cetatenilor. (…) Presedintele este obligat sa respecte legea si rezultatul votului (…).

Partidele care au intrat in Parlament, toate, intr-un fel sau altul, sunt mai mult sau mai putin calificate sa poata accede intr-o formula majoritara. Vom vedea care este aceasta formula dupa ce vor incepe discutiile intre partide, pe baza rezultatelor certe”, a afirmat Tariceanu, duminica, la Romania TV, citat de Agerpres.

Tariceanu a apreciat ca „rezultatele exit-poll-urilor sunt datatoare de sperante” si a punctat ca urmeaza „faza complicata” a numararii voturilor.

Calin Popescu-Tariceanu a candidat pe primul loc pe lista pentru Senat a Pro Romania in Bucuresti. Numaratoarea partiala a voturilor arata ca Pro Romania nu are sanse sa intre in Parlament.

Mai mult despre:

Comentarii: