Tariceanu, Ponta si Ciolacu anunta ca „salveaza economia”: „Maine dimineata venim cu un pachet de masuri”

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat duminica seara ca „grupul de lucru” infiintat impreuna cu Marcel Ciolacu si Victor Ponta va anunta luni dimineata „un pachet de masuri pentru a salva economia”.

„Voi discuta cu presedintele PSD, Marcel Ciolacu, si presedintele ALDE, Victor Ponta, si maine dimineata vom anunta un pachet de masuri pentru a salva economia. In acest moment ar fi de preferat suspendarea platii ratelor la banci si a leasing-ului, ca un exemplu. Sunt masuri economice viabile, care vor fi sustinute si de alte partide.

Pe de alta parte, ar trebui testarea pe scara larga a celor care sunt suspecti sau se cred suspecti. Acestea sunt masurile minimale care pot fi luate. Apoi, achizitia de echipamente din sectiile de Terapie Intensiva. Masurile concrete trebuie decise de specialistii din sanatate”, a declarat Calin Popescu Tariceanu la Romania TV.

Liderul interimar PSD Marcel Ciolacu a anuntat, sambata, ca PSD organizeaza infiintarea unui „grup de lucru informal” pentru a lupta cu coronavirusl. Din acest grup vor face parte fostii premieri Ponta, Tariceanu, Grindeanu si Tudose.

Scopul grupului ar fi „gasirea unor solutii in criza generata de pandemia de coronavirus si implicatiile economice ale acesteia”.

Din grupul de lucru fac parte liderul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, precum si fostii premieri Victor Ponta, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose si Calin Popescu Tariceanu.

De remarcat ca in acest grup nu a fost introdusa si Viorica Dancila, care a fost si ea premier. Liderii PSD sustin insa in continuare ca Guvernarea Dancila a fost cea mai de succes guvernare de dupa 1989.

„Din ce inteleg, ‘grupul de lucru’ Ciolacu, Ponta, Tudose, Tariceanu si Grindeanu pregateste vaccinul. Juma de litru de uischi, o lamaie, trei foi de dafin si un pahar de motorina”, a comentat ironic sociologul Sebastian Lazaroiu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: