Tariceanu, primele declaratii dupa ce DNA a cerut sa fie condamnat la 3 ani de inchisoare: „Vor sa ne inchida gura”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a acuzat DNA de politie politica, dupa ce procurorii au cerut sa fie condamnat la trei ani de inchisoare cu executare. „Eu voi merge pe acest drum neabatut”, a spus Tariceanu.

„Nu vreau sa fac prea multe comentarii in public legat de ceea ce se intampla in sala de judecata. Pana la urma, totusi, acolo se desfasoara justitia si nu in spatiul public. Eu, fara indoiala, am avertizat ca in Romania se petrec derapaje de la normele statului de drept. Unii s-au grabit sa puna celebra eticheta de panali, care nu ne-ar da dreptul sa discutam aceste lucruri. Aceasta etichetare a fost gandita tocmai pentru a inchide gura celor care nu vor sa fie cantaretii sistemului.

Protocoalele iesite la iveala in ultima vreme si care releva grave incalcari ale legii alcatuiesc un tablou complet asupra ceea ce inseama statul de drept in Romania. Modificarile la legile justiei nu au avut ca scop diminuarea eficientei luptei anticoruptie, ci intarirea independentei judecatorilor. Eu cred ca acesta este un drum pe care Romania trebuie sa mearga in continuare. Eu voi merge pe acest drum neabatut”, a declarat Tariceanu, miercuri, dupa sedinta conducerii ALDE.

Procurorul DNA a cerut 3 ani de inchisoare cu executare pentru seful ALDE, acuzand ca a mintit sub juramant in 8 spete si ca educatia si „nivelul intelectual ridicat” ar fi trebuit sa il impiedice sa minta. Unul dintre martorii cheie este una dintre fostele sotii ale lui Tariceanu, Ioana Valmar.

In schimb, avocatul lui Tariceanu a cerut achitarea, sustinand ca „fapta nu exista”. In plus, a cerut excluderea si anularea interceptarilor telefonice, pe motiv ca sunt realizate pe mandate de siguranta nationala si nu ar putea fi folosite in dosare penale.

In ultimul cuvant in fata magistratilor, Tariceanu a sustinut ca e nevinovat, ca a fost sincer, nu a mintit si ca acuzatiile se bazeaza pe „mistificari si speculatii”.

„Faptul ca am fost tarat in acest proces mi-a afectat imaginea si mi-a afectat familia si pozitia publica”, a incheiat Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: