Tariceanu, primul mesaj din tomberon. Ameninta ca se va intoarce: „Au mai fost ani cand am fost in afara Parlamentului”

politica

Calin Popescu Tariceanu a publicat, luni, primul mesaj pe Facebook de la alegerile din 6 decembrie care l-au lasat in afara Parlamentului. El sustine ca adversarii lui nu au motive de bucurie intrucat va ramane ” un gardian al drepturilor si libertatilor individuale”. „Au mai fost ani cand am fost in afara Parlamentului”, avertizeaza Taricceanu.

„Am tacut o perioada! Am tacut cu modestia si umilinta celui care nu a fost victorios de data aceasta. Am asteptat sa se anunte rezultatele finale ale alegerilor pentru Parlamentul Romaniei. Am asteptat castigatorii sa-si savureze victoria si invinsii sa-si adune gandurile. Am asteptat sa vad ce vor face invingatorii cu increderea pe care au primit-o.

Am asteptat intalnirile cu colegii mei pentru a intelege ce s-a intamplat, pentru a vedea daca mai avem de ce sau pentru cine sa mergem mai departe! Acest mesaj nu este pentru cei care urasc sau pentru cei care se bucura ca vocile noastre nu se vor auzi in noul Parlament! Le cunosc reactiile si vehementa.

(…) Nu sunt suparat, pentru ca nu te poti supara pe poporul tau! El are intotdeauna dreptate! Sunt dezamagit ca vocile extremiste si stridente s-au facut mult mai bine auzite decat cele rationale. Dar asa se intampla in crize majore, asa cum este cea prin care trecem. Ura este mai apetisanta decat dragostea! Votul negativ este mai la indemana decat votul pro!

Stiu ca Petrovii vechi si noi isi freaca mainile si isi fac planuri pentru a repolitiza justitia si pentru a reintroduce serviciile de informatii in anchetele penale, dar daca as fi in locul lor… nu m-as culca pe o ureche. Au mai fost ani cand am fost in afara Parlamentului, dar nu mi-am abandonat crezul si menirea de a fi, pe cat imi permit puterile, un gardian al drepturilor si libertatilor individuale. O sa o fac si de acum incolo pentru ca vad ca aceasta criza creste apetitul guvernului de a mai strange surubul si a ne ciunti democratia!”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Tariceanu si-a unit partidul, ALDE, cu Pro Romania in speranta ca va trece de pragul parlamentar. A esuat, noua formatiune a avut un scor chiar mai mic decat cel al PMP-ului lui Traian Basescu.

Mai mult despre:

Comentarii: