Tariceanu, reactie neasteptata dupa anuntul lui Iohannis privind legile justitiei. CTP: „Fisura dintre Tariceanu si Dragnea este tot mai evidenta”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca nu a auzit declaratiile lui Klaus Iohannis privind legile justitiei si a refuzat sa faca prea multe comentarii. El a avut de altfel o reactie foarte prudenta.

„Nu am vazut declaratia domnului presedinte, nu fac comentarii”, a spus Tariceanu, repetat, in fata jurnalistilor. „Era de asteptat ca odata ce legile justitiei ajung la Institutia prezidentiala sa sesizeze CCR. Nu imi faceam nicio iluzie ca nu va recurge la acest instrument”, a mai spus seful Senatului.

Intrebat despre sesizarea Comisiei de la Venetia, Tariceanu a spus doar ca „pare mai degraba un demers care sa incetineasca sau sa amane momentul punerii in aplicare a acestor legi”.

Cristian Tudor Popescu a observat modul reticent in care Tariceanu a reactionat, el spunand ca „fisura dintre Tariceanu si Dragnea este tot mai evidenta”.

„Tariceanu nu a mai acuzat ca este o lovitura de stat. Fisura este tot mai evidenta intre acesta si Dragnea, Tariceanu vrea sa candideze la Presedintie”, a declarat CTP la Digi24.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca trimite la Curtea Constitutionala intregul pachet al legilor justitiei si sesizeaza Comisia de la Venetia, el adresand si un apel CCR sa nu se grabeasca si sa conlucreze cu organismul european. Presedintele a precizat ca, dupa ce Curtea Constitutionala se va exprima asupra actelor normative, va face o noua analiza a legilor si va decide atunci daca se impune o noua reexaminare a celor trei legi de catre Parlament.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: