Tariceanu, reactie nervoasa dupa ce Iohannis le-a spus penalilor la Cotroceni ca este „de neacceptat” ce vor sa faca

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a reactionat nervos, dupa ce presedintele Iohannis a atras atentia, luni seara, ca „este de neacceptat” afectarea independentei justitiei.

„Vrem revenirea la normalitate si consolidarea statului de drept. Vrem eliminarea statului paralel. Afirmatiile presedintelui sunt doar politice. Au fost dezbateri ample pe legile justitiei. Presedintele mai degraba alimenteaza aceste proteste. Realitatile demonstreaza contrariul a ceea ce a facut presedintele pe toate planurile”, a declarat Tariceanu la Romania TV.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la ceremonia depunerii juramantului de investitura de catre membrii Cabinetului Dancila, ca afectarea independentei Justitiei este de neacceptat.

„Este o discrepanta majora intre promisiunile cu care partidele coalitiei majoritare au venit in fata romanilor si situatia in care ne aflam, cu doua Guverne esuate si cu degringolada accentuata la nivelul tuturor sistemelor publice. Nu vedem progrese notabile in Sanatate si in Educatie. Marile proiecte de infrastructura impresioneaza prin absenta, iar in Justitie schimbarea legislatiei a fost fortata, ignorand argumentele intregului sistem judiciar, dar si numeroasele critici venite inclusiv de la partenerii nostri externi. Exista o linie rosie pe care guvernantii si decidentii majoritatii nu au voie sa o depaseasca. Afectarea independentei Justitiei este de neacceptat”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Potrivit sefului statului, coalitia aflata la putere nu trebuie sa ignore semnalul transmis de sute de mii de romani, care de un an continua sa sustina in strada statul de drept.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: