Tariceanu s-a enervat dupa ce Ciolos l-a pus la punct. Seful Senatului, acuzatii penibile la adresa fostului premier: „Vrea ca Romania sa fie colonie”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, considera ca Dacian Ciolos ar trebui „sa apere interesele Romaniei, nu ale mai marilor de la Bruxelles”. El a sustinut ca fostul premier ar fi reprezentantul unui curent in politica romaneasca potrivit caruia tara noastra ar trebui „sa fie multumita cu pozitia de stat colonie in UE”.

„Am constatat cu surprindere criticile aduse in aceste zile de fostul premier tehnocrat Dacian Ciolos si cred ca merita sa primeasca o replica. Nu este o replica personala, pentru ca nu vreau sa ii atribui domnului Ciolos o mai mare importanta decat are in realitate. Dacian Ciolos este reprezentantul unui curent in politica romaneasca care spune ca Romania ar trebui sa fie multumita cu pozitia de stat colonie in Uniunea Europeana. Sunt oameni politici care merg in capitalele europene cu aceeasi gandire de acum 250 de ani, cand domnitorii fanarioti mergeau la Inalta Poarta: ‘capul plecat, sabia nu il taie’. Sunt oameni politici care prezinta romanilor ca pe o mare victorie faptul ca sintagma ‘Europa cu mai multe viteze’ a fost inlocuita cu ‘ritmuri si intensitati diferite’. Adica ‘aceeasi Marie cu alta palarie’, cum ar spune romanul ironic”, a scris Tariceanu intr-un mesaj postat, sambata seara, pe Facebook.

El sustine ca deciziile in UE sunt luate in urma „unor negocieri dure”, in care fiecare stat trebuie sa actioneze „energic” pentru a isi proteja interesele.

Potrivit acestuia, Romania trebuie sa isi sustina „interesele” la Bruxelles.

„Aceasta Uniune Europeana pe care cred ca fiecare roman si-o doreste, poate fi realizata doar daca ne sustinem interesele la Bruxelles si nu acceptam statutul de valet. Oameni politici ca Dacian Ciolos vor sa vanda o iluzie putinilor romani care ii mai cred. Iluzia ca daca stam cuminti si nu deranjam, vom primi ce ni se cuvine. Iluzia ca daca ne tinem gura cand drepturile si libertatile cetatenilor sunt incalcate, vom fi considerati ‘de partea binelui’. Iluzia ca daca aplaudam toate deciziile luate de liderii de astazi de la Bruxelles, vom primi un loc mai in fata. Daca exista o lectie din istoria Romaniei, este tocmai aceasta: cand am fost valetii altora, am fost mai slabi si am trait mai rau; cand am indraznit sa ridicam ochii din pamant, am fost mai puternici si am facut o Romanie mai puternica. Sper ca Dacian Ciolos, alaturi de alti oameni politici asemenea lui, sa gaseasca acest curaj. Indiferent daca il gasesc sau nu, eu impreuna cu ALDE si partenerii de la guvernare vom continua sa actionam pentru ca Romania sa fie mai puternica in UE”, a mentionat Tariceanu.

Citeste si: Ciolos il pune usturator la punct pe Tariceanu. Seful Senatului este infundat cu propriile declaratii si actiuni: „Nu mai e nimic de adaugat”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,


Comentarii: