Tariceanu s-a intors nervos de la Istanbul: „Nu sunt purtatorul de cuvant al lui Victor Ponta”

news

Presedintele Senatului Calin Popescu-Tariceanu a declarat, marti, ca l-a vizitat pe premierul Victor Ponta in Turcia, unde au avut „discutii medicale si politice”, el nedorind sa le detalizeze „nici pe unele, nici pe altele”, transmite Mediafax.

„Am avut discutii medicale si politice. Nu am sa le detaliez nici pe unele, nici pe altele, fara sa trebuiasca sa-l compatimesc dupa o operatie de acest fel. Mi-am adus si eu aminte de starea in care eram, nu e placut. Partea de recuperare si tot restul este destul de constrangator. Dar, in fine, trece! Nu e ceva care sa ramana. Cu timpul se uita”, a spus Tariceanu, apreciind ca starea de spirit a premierului este „foarte buna”.

Referitor la motivele vizitei sale in Turcia, presedintele Senatului a spus ca „asa e normal”.

„Asa e normal, suntem parteneri politici si intr-o astfel de situatie nimic nu poate inlocui comunicarea directa, nici telefonul, nici mail-ul”, a explicat el.

Intrebat cand se va intoarce in tara premierul, Tariceanu a sustinut ca nu poate spune acest lucru pentru ca nu este purtatorul sau de cuvant.

Premierul Victor Ponta a fost internat in 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai tarziu a fost operat la genunchiul stang.

Duminica, premierul a anuntat ca medicii turci care l-au operat au decis ca poate fi externat, dar isi va relua activitatea normala intr-o perioada de pana la 28 de zile, astfel ca i-a cerut presedintelui Klaus Iohannis sa ii incredinteze vicepremierului Gabriel Oprea atributiile de prim-ministru in acest interval.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, „pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor de prim-ministru” de catre Victor Ponta, care se afla inca in Turcia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: