politica

Tariceanu s-a razgandit iar, nu mai vrea „moment zero” in Justitie. ALDE si PSD anuleaza proiectul amnistiei si gratierii

PSD si ALDE au decis intr-o sedinta de coalitie desfasurata miercuri ca vor respinge in Parlament proiectul de lege privind amnistia si gratierea, se arata intr-un comunicat al PSD. In decembrie 2018, in cadrul Consiliului National al PSD, Tariceanu a solicitat un „moment zero” in Justitie, adica tocmai amnistie si gratiere.

„Astazi a avut loc o noua sedinta a coalitiei de guvernare PSD-ALDE, o discutie care a vizat atat componenta politica a aliantei, cat si pe cea guvernamentala. In cadrul discutiei de astazi, am abordat tema functiilor vacante in guvern, precum si sesiunea parlamentara extraordinara, in cadrul careia vom respinge proiectul de lege privind amnistia si gratierea. In saptamana care urmeaza, ne vom reuni pentru analiza unui amplu set de masuri care privesc actul de guvernare asumat si agenda publica”, informeaza comunicatul.

In decembrie 2018, Tariceanu milita puternic pentru amnistie si gratiere, in fata unor pesedisti extaziati.

„Marea majoritate a romanilor sunt constienti ca in Justitia din Romania s-au produs grave abuzuri, cu implicatii majore in viata politica, sociala a tarii. Aceste abuzuri au avut doua consecinte majore: o deteriorare a vietii politice, culminand cu increderea din ce in ce mai redusa in sistemul democratic si o acaparare a sistemului economic de oameni si companii apropiate statului paralel.

Asa s-a ajuns ca Maior, Coldea, Kovesi, Livia Stanciu sa stabileasca cine poate fi presedintele Romaniei sau poate fi ministru, pana la cine poate fi director intr-un minister sau altul. Lucrurile au luat-o complet razna din 2010 si sistemul nu a dat inapoi nici dupa schimbarea locatarului de la Cotroceni.

Inaltilor demnitari li se fac in continuare dosare, cu intentie politica, ca sa poata fi plimbati acesti oameni pe la DNA oricand este ceva important in Romania. Au inchis cercul prin inventarea protocoalelor secrete.

Miile de romani au fost victime ale unitatilor de elita ale DNA. Noi putem sa ne aparam, dar pe ei cine ii apara?

Ce e de facut, inchidem ochii si ne prefacem ca aceste abuzuri nu exista? Evident ca nu. Nu neg necesitatea unei societati curate, bazate pe meritocratie.

Romania trebuie vindecata de nedreptati si abuzuri, trebuie sa inceapa sa se uite inainte si mai putin inapoi.

Consider ca am ajuns in ultimul ceas in care ne putem aseza la masa, putere si opozitie, parlament si guvern, presedinte si societate civila, pentru a hotari masurile care trebuie luate pentru ca abuzurile sa nu mai fie posibile, pentru ca justitia sa devina accesibila oricui, iar nedreptatile indreptate. Daca ei nu vor sa o faca, o putem face noi. Datoram asta miilor de familii pe care sistemul le-a abuzat. Trebuie sa existe un moment zero, sa tragem o linie si sa o luam de la capat”, spunea Tariceanu in cadrul Consiliului National al PSD.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

45 de morti intr-un accident de autobuz din Africa de Sud – o fetita de 8 ani, singura supravietuitoare

Peste 40 de persoane au murit dupa ce un autobuz a derapat de pe un…

31 de secunde ago

Liderul comunitatii Maori din Noua Zeelanda a cerut guvernului sa acorde balenelor aceleasi drepturi juridice ca si oamenilor

Liderul comunitatii indigene Maori din Noua Zeelanda, regele Tuheitia Potatau Te Wherowhero VII,  a cerut…

16 minute ago

Aproape 40 de soldati sirieni, ucisi in urma unui atac israelian langa Alep. Armata israeliana nu comenteaza informatia

Cel putin 36 de soldati sirieni au fost ucisi intr-un atac israelian care a vizat…

31 de minute ago

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, considera ca Israelul trebuie sa renunte la controlul asupra Fasiei Gaza, dupa razboi

Ministrul german de Externe Annalena Baerbock a declarat joi ca Israelul ar trebui sa renunte…

46 de minute ago