Tariceanu s-a scapat si a povestit cum l-a „cumparat” Dragnea. Fostul premier viseaza sa ajunga la Cotroceni in 2019

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, sambata, la Ploiesti, referindu-se la o eventuala candidatura a sa la alegerile prezidentiale, ca se va consulta cu colegii sai de partid si impreuna vor lua „o decizie buna”, care sa fie in avantajul miscarii liberale.

„Colegii mei isi pun problema pe care sigur ca o sa mi-o pun si eu la un moment dat – ce vom face in 2019 la alegerile europarlamentare si la alegerile prezidentiale. Pana atunci mai curge multa apa pe Prahova si sigur ca o sa gasim raspunsul potrivit. O sa ma consult impreuna cu ei, o sa ne consultam si sunt convins ca o sa luam o decizie buna care sa fie, in primul rand, in avantajul miscarii liberale si al celor care cred ca este nevoie de o reprezentare liberala in Romania. Eu, cand am pornit la drum cu colegii mei sa infiintam ALDE, le-am spus un lucru – liberalismul are nevoie de o reprezentare. E dorinta mea sa construim un partid autentic liberal si ALDE este astazi un partid autentic liberal”, a spus Tariceanu, intr-o conferinta de presa, conform Agerpres.

Anterior, presedintele ALDE Prahova, Gratiela Gavrilescu, a afirmat in discursul sau sustinut conferinta de alegeri a organizatiei judetene ca tinta ALDE pentru anul viitor este ca Romania sa castige alegerile prezidentiale cu Tariceanu drept candidat.

„Tinta noastra – trebuie sa castigam alegerile prezidentiale la Prahova pentru ALDE, astfel incat sa avem un presedinte pe care il meritam, care crede in romani si in Romania, un presedinte care cunoaste ce inseamna dreptatea, iubeste statul de drept, iubeste democratia, iubeste liberalismul si acela este Calin Popescu-Tariceanu”, a spus Gavrilescu.

Intrebat daca il intereseaza o candidatura in acest sens, Tariceanu a precizat ca o decizie va fi luata in forurile statutare din partid.

„Stiu cat de repede trece timpul in politica. De acum ma gandesc la scadentele electorale din 2019 si din 2020. Ma gandesc foarte serios si colegii mei acelasi lucru. (…) Deciziile acestea nu se iau pe picior si in niciun caz inaintea sau in timpul conferintei de presa. Daca o sa avem o astfel de decizie de luat, o sa convocam forurile statutare din partid, o sa discutam si o sa luam decizia”, a afirmat presedintele ALDE.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: