Tariceanu sare in apararea analfabetului numit la Educatie. Dupa parerea sa doar profesorii de romana trebuie sa vorbeasca corect limba romana

politica

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost solicitat, duminica, sa comenteze pe marginea greselilor gramaticale ale ministrului propus pentru Educatie, Valentin Popa, precizand ca, pentru el, este foarte importanta sustinerea celor 45 de rectori.

„Eu am vazut tot in presa o sustinere din partea a 45 de rectori din Romania, 45 din 48. Pentru mine asta este foarte important”, a comentat Dragnea pe marginea greselilor gramaticale ale lui Popa.

„Am vazut aceasta declaratie de sustinere si chiar cateve interventii ale unor oameni care lucreaza la varful educatiei romanesti si care au incredere in aceasta propunere si atunci de ce sa nu tinem cont si de parerea altora?”, a adaugat Dragnea, citat de Mediafax.

Intrebat daca apreciaza ca Valentin Popa va fi un exemplu pentru elevi si pentru cadrele didactice, Dragnea a raspuns: „Eu sper sa fie un exemplu bun prin ceea ce va face ca ministru al Educatiei”.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut, duminica, dupa sedinta grupurilor parlamentare PSD-ALDE, ca nu greselile de exprimare ale lui Valentin Popa, propus pentru functia de ministru al Educatiei, trebuie puse in prim plan, ci lunga experienta si faptul ca este sustinut de rectori.

”Am vazut in presa, nu stiu daca s-a facut o culegere a acestora (a greselilor lui Valentin Popa – n.r.). Eu cred ca o persoana care este rectorul unei institutii de invatamant superior, care are o lunga experienta in Educatie si care are si o sustinere consistenta, cred ca toti rectorii institutelor de invatamant superior au semnat o petitie de sustinere.. Cred ca aceste lucruri nu trebuie puse in special pe primul plan, ci trebuie sa vedem ce isi propune si ce este capabil sa faca, sa-l judecam dupa realizari”, a spus Calin Popescu Tariceanu.

El a mentionat ca orice persoana publica, ”fara doar si poate”, va avea parte de critici, dar si de sustinatori.

La insistentele jurnalistilor despre greselile elementare facute in discursuri publice de Valentin Popa, Tariceanu a spus zambind: ”Am impresia ca nu este profesor de limba romana. Cred ca are niste lacune”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: