Tariceanu se amesteca in scandalul declansat de Liviu Dragnea privind prezenta la Cotroceni a lui Melescanu. Seful Senatului ataca si el

politica

Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, ca este normal ca presedintele Klaus Iohannis sa o sune pe Viorica Dancila pentru a-l chema la Cotroceni pe Teodor Melescanu, pentru a da explicatii cu privire la delimitarea Romaniei de scrisoarea comuna a UE legata de ambasada la Ierusalim.

„Premierul Dancila cred ca a vorbit foarte clar pentru toata lumea, se intelege foarte simplu. Aceste lucruri nu se pot face peste capul premierului. E bine? Acesta este considerentul si modul in care se desfasoara relatia institutionala intre presedintele si membrii Guvernului. Nu se scurtcircuiteaza premierul”, a spus Calin Popescu Tariceanu, citat de Mediafax.

Calin Popescu Tariceanu a spus ca nu a apucat sa discute cu Teodor Melescanu despre invitatia primita de la Cotroceni, in contextul in care presedintele Klaus Iohannis cere explicatii cu privire la delimitarea Romaniei de scrisoarea comuna a UE legata de mutarea mai multor ambasade la Ierusalim.

„Nu am discutat astazi cu domnul ministru Melescanu. Am discutat in timpul week-end-ului. Eram la curent pentru ca am aflat din spatiul public. Cred ca trebuie respectate anumite modalitati de lucru institutionale. Asa am procedat si eu in perioada cand am fost prim-ministru, presedintele ori de cate ori doreste sa aiba o discutie cu un ministru sau eventual ca un ministru sa-l insoteasca intr-o deplasare externa, trebuie ca acest lucru sa-l faca prin intermediul prim-ministrului. Premierul este cel care da aprobarea ministrilor in acest sens, avand in vedere ca ei sunt membri ai echipei guvernamentale pentru care prim-ministrul poarta intreaga responsabilitate”, a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Administratia Prezidentiala a anuntat, luni, ca va avea loc o intalnire, marti, la solicitarea presedintelui Klaus Iohannis cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, la Palatul Cotroceni, ministrul fiind chemat sa explice motivele delimitarii Romaniei de declaratia comuna a UE referitoare la mutarea unor ambasade la Ierusalim.

„Maine, la ora 11.00, va avea loc, la Palatul Cotroceni, intalnirea solicitata de Presedintele Romaniei cu ministrul de Externe”, informeaza Administratia Prezidentiala. Ulterior, Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele a chemat-o pe Dancila la consultari si i-a permis sa poata veni insotita de ministrii de resort.

Premierul Romaniei, Viorica Dancila, a declarat, luni, referitor la convocarea lui Teodor Melescanu la Cotroceni, ca daca presedintele Klaus Iohannis doreste sa aiba o discutie cu ministrul Afacerilor Externe trebuie sa il sune pe prim-ministru.

„Sper sa am o discutie cu domnul presedinte. Domnul presedinte, daca vrea sa mearga un ministru la Cotroceni, trebuie sa vorbeasca cu prim-ministrul, asa e normal. Dansul hotaraste daca trebuie sa sune sau nu. Intr-un guvern, ca sa chemi un ministru trebuie sa vorbesti cu prim-ministrul si aceasta reguta trebuie respectata de toata lumea. Daca vrea sa mearga un ministru la Cotroceni, presedintele trebuie sa sune. Domnul Melesescanu a vorbit cu mine si, daca isi va da acordul prim-ministrul, va merge. Nu pot sa-mi dau acordul pentru ceva in care nu sunt intrebata”, a declarat Viorica Dancila.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: