Tariceanu se face acum ca a uitat. Cum l-a pus la punct Mircea Ionescu Quintus pe seful Senatului: „Este un om fara onoare”

news

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a transmis sambata un mesaj de condoleante familiei lui Mircea Ionescu-Quintus, declarandu-se mandru ca PNL a avut un astfel de presedinte, ”care a reusit sa intruchipeze sobrietatea si eleganta in politica, dar si iubirea de tara si de neam”.

”Imi iau ramas bun cu adanca tristete de la Mircea Ionescu-Quintus, cel care a fost mentorul nostru in perioada cea mai grea a existentei PNL, dupa ratarea intrarii in Parlament din 1992. Cu intelepciunea care l-a caracterizat, cu experienta politica si de viata, cu bunatatea si cu prietenia cu care ne-a inconjurat, a reusit ceea ce parea putin probabil pentru multi: sa ne mobilizeze pe toti pentru a readuce PNL-ul in 1996 in Parlament si pentru a-l repune in randul partidelor care aveau sa decida cursul ulterior al Romaniei spre valorile euroatlantice. Sunt mandru ca PNL a avut un presedinte ca Mircea Ionescu-Quintus, care a reusit sa intruchipeze sobrietatea si eleganta in politica, dar si iubirea de tara si de neam a unui adevarat patriot format la scoala Bratienilor sau a lui I.G. Duca”, a scris Tariceanu pe Facebook.

El a aratat ca Mircea Ionescu-Quintus a fost ”unul dintre multii oameni politici care au trebuit sa indure grele suferinte in temnitele si lagarele de munca ale regimului comunist proaspat instalat”.

”A avut sansa sa supravietuiasca si sa poata duce mai departe flacara liberalismului cu demnitate. Ne preda aceasta responsabilitate si datorie pe care ma tem ca unii nu o inteleg. Condoleantele mele sincere doamnei Viorica Ionescu-Quintus si fiului lor Razvan. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a spus Tariceanu.

In urma cu un an, Quituns il punea dur la punct pe Tariceanu, dupa ce acesta a indraznit sa-i ceara demisia din PNL.

„Am citit si eu in ziare ca distinsul meu fost coleg si fost presedinte al Partidului National Liberal mi-a cerut demisia de onoare. Daca un om de onoare si un liberal adevarat mi-ar cere o asemenea demisie, m-as gandi sa reflectez. Pana atunci, insa, imi vad de indatoririle mele pe care mi le indeplinesc de peste 70 de ani in Partidul National Liberal”, a spus Mircea Ionescu Quintus, in mesajul video transmis pe pagina de Facebook a PNL, informeaza News.ro.

Presedintele de onoare al PNL a aratat ca nu a parasit Partidul National Liberal „nici cand am fost amenintat cu moartea, nici cand am fost inchis si nici cand a fost surghiunit”, pentru ca a crezut in acest partid.

„Cand un liberal adevarat mi-ar cere demisia, as sta sa ma gandesc. Pana atunci, sa ne vedem de treaba in partidul nostru si fiecare sa se aseze acolo unde crede ca ii este rostul si interesul”, a mai spus Mircea Ionescu Quintus.

Fostul lider al PNL, Calin Popescu Tariceanu i-a cerut, in aprilie 2016, lui Mircea Ionescu Quintus, sa se opuna candidaturii lui Marian Munteanu, din partea PNL, la Primaria Generala a Capitalei, sau sa-si dea demisia din partid.

„Cred ca singura posibilitate pentru a contracara aceasta imbecilitate a conducerii PNL-ului de astazi de a desemna un astfel de candidat este ca presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, sa opuna veto-ul sau moral si politic acestei decizii.

Cealalta varianta este sa-si dea demisia de onoare din calitatea de presedinte al PNL, daca considera ca ramane fidel idealurilor sale din tinerete”, a mai spus Tariceanu, care a cerut celor aproximativ 600 de participanti la lansarea candidatilor ALDE din Prahova sa tina „o clipa de reculegere” in memoria liberalilor care au cazut victime ale legionarilor din Romania.

Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a incetat din viata, vineri, la varsta de 100 de ani. El va fi inmormantat luni la Ploiesti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: