Tariceanu se joaca cu focul. Risca acuzatii de ABUZ in serviciu

news

Chestorul liberal al Senatului, Cristian Bodea, considera ca presedintele Camerei superioare a Parlamentului risca acuzatii de abuz in serviciu pentru ca solicita, prin Biroul permanent, Comisiei juridice sa elaboreze un proiect de hotarare referitor la cazul Sova.

Biroul permanent a solicitat ca membrii Comisiei juridice sa elaboreze un proiect de hotarare pe care sa-l supuna votului in plen. Suntem intr-o eroare. La art. 173 referitor la cererile de arestare a senatorilor, Comisia juridica nu face proiecte de hotarari. Se supune la vot cererea Parchetului, se voteaza in plen si apoi presedintele Senatului, pe baza votului, trebuie sa emita o hotarare. (…) Ei confunda procedura de la senatori fosti ministri cu procedura de la senatori simpli. Nu se poate asa ceva”, a afirmat miercuri Bodea, dupa sedinta Biroului permanent.

El a sustinut ca PSD, „care controleaza Comisia juridica”, se va mobiliza, iar Comisia va elabora un proiect de hotarare.

„Dar vom fi in ilegalitate totala. Si i-am atras atentia domnului Tariceanu la sedinta Biroului permanent ca risca probleme si acuzatii de abuz in serviciu, pentru ca incalca din nou legea. Regulamentul nostru spune clar, repet, se supune la vot cererea de incuviintare a arestarii venita din partea Parchetului, nu o hotarare. Supunerea la vot a unei hotarari nu se incadreaza in nicio lege, in niciun regulament si nu are nicio baza. Noi putem vota o hotarare, dar acea hotarare nu raspunde legal cererii de incuviintare venita de la Parchet. Ei au fortat asta. Vor forta probabil si in comisie, dar repet este o ilegalitate”, a adaugat Bodea, citat de Agerpres.

Senatorul Bodea, membru in Comisia juridica, a precizat ca „PNL s-a opus” si cere in continuare hotarare de incuviintare a cererii de arestare preventiva a senatorului Sova.

„DNA va cere poate din nou inscrisurile, ca sa vada cine a cerut aceasta ilegalitate. Noi votam impotriva. Cerem in continuare hotarare de incuviintare (a arestarii preventive — n.r.). Cazul Sova e invartit pe holuri de catre PSD. Rezolvarea e simpla. Eu am crezut ca ei au un plan. Dar, din ce am vazut la Biroul permanent, nu au. (…) Ei au ordin de la domnul Ponta, ‘salvati-l pe Sova’, si trebuie sa gaseasca solutii la ceea ce nu se poate. Eu ii inteleg. Le inteleg drama”, a spus Bodea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: