Tariceanu si ALDE s-au sucit. Impreuna cu PSD il sustin pe Mugur Isarescu pentru un nou mandat de guvernator al PSD

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat luni ca, in urma discutiei avute cu premierul Viorica Dancila, se va merge pe sustinerea lui Mugur Isarescu pentru reinnoirea mandatului acestuia de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei. Isarescu a fost, in ultima perioada, tinta atacurilor mai multor politicieni din ALDE si PSD. Cel mai vehement contestatar a fost senatorul ALDE Daniel Zamfir.

„Discutia pe care am facut-o astazi cu doamna prim-ministru ne-a dus la concluzia ca vom merge pe reinnoirea mandatului domnului Mugur Isarescu. Deci are sustinerea noastra, iar in viitorul Consiliu de Administratie, conform ponderii actuale in Parlament, PSD va avea patru locuri si ALDE un loc, doua locuri va avea PNL, iar un loc revine USR”, a precizat Tariceanu, dupa sedinta Birourilor permanente reunite ale celor doua Camere.

El a adaugat ca „este foarte posibil” ca, in urma deciziei social-democratilor, sa fie inclus in Consiliul de Administratie al BNR si reprezentantul UDMR.

„E foarte posibil ca, in urma deciziei pe care PSD o va lua, sa gasim o solutie pentru includerea in Consiliul de Administratie si a UDMR”, a sustinut Tariceanu.

Birourile permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului au decis luni convocarea unei sesiuni extraordinare, saptamana viitoare, context in care vor fi discutate numirile membrilor in Consiliul Fiscal si la Banca Nationala.

Mandatul de guvernator al lui Mugur Isarescu expira in aceasta toamna.

Mugur Isarescu ocupa scaunul de sef al Bancii Nationale din septembrie 1990 si este cel mai longeviv guvernator de banca centrala din lume. In 2014, el a primit, pentru cinci ani, un nou mandat pentru aceasta functie.

In mai 2018, el spunea ca nu ia in calcul un nou mandat de guvernator al Bancii Nationale, intrucat are 70 de ani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: