Tariceanu si penalii PSD sufera din nou. Ambasadorul SUA, declaratie de sprijin total a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi

news

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat, intr-un interviu pentru Europa FM ca administratia de la Washington apreciaza eforturile facute de Directia Nationala Anticoruptie. Klemm a subliniat ca procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost recent, in capitala Bulgariei, Sofia, tocmai pentru a ajuta autoritatile de la sud de Dunare sa lupte impotriva coruptiei, iar alte state vad in DNA un model.

“SUA considera binevenit si felicita Romania pentru succesul crescand al luptei anticoruptie. In ultimii 10 ani, Romania a devenit un model pentru restul regiunii datorita succesului inregistrat in lupta impotriva coruptiei. Ati mentionat-o pe doamna procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Saptamana trecuta, ea s-a aflat in Bulgaria, pentru consultari cu guvernul bulgar, la cererea acestora, pentru a invata din realizarile Romaniei in lupta impotriva coruptiei. Si alte tari au venit in Romania pentru a invata cum isi pot imbunatati eforturile de lupta impotriva coruptiei.

SUA sprijina si incurajeaza continuarea luptei procurorilor impotriva coruptiei. Mai sunt destule lucruri de facut in privinta preventiei si educatiei civice si etice, de exemplu, pentru a preveni actele de coruptie. In sens larg, SUA spera ca daca se vor face schimbari in infastructura juridica a Romaniei, acestea vor consolida, nu slabi capacitatea Romaniei de a lupta impotriva coruptiei’’, a spus Hans Klemm.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: