Tariceanu, slugarnicie fata de PSD: „Domnule Ciolos, ati distrus o guvernare buna aflata sub conducerea domnului Victor Ponta”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, copresedinte ALDE, a declarat luni ca Executivul Ciolos a esuat in toate planurile, iar cifrele prezentate de premier in plenul Parlamentului sunt „o perdea de fum” cu scopul de a manipula opinia publica.

„Sedinta noastra comuna de astazi marcheaza esecul total al singurei actiuni politice puse in opera de presedintele Iohannis de la instalarea sa in functie — actiunea cunoscuta drept ‘Guvernul meu’, care face parte, dupa cum bine stiti, din programul ‘Romania lucrului bine facut’ cu care au fost pacaliti romanii in anul 2014. Esecul actiunii prezidentiale poate fi cuantificat, o spun cu regret, ca fiind la puterea a doua.

In primul rand, a distrus o guvernare buna, bazata pe PSD si ALDE, sub conducerea domnului Victor Ponta, guvernare care imbunatatise substantial conditiile de viata, modul in care functioneaza mediul economic, iar, in al doilea rand, a inlocuit-o cu o echipa alcatuita aproape fara noima, (…) lipsita de competente, ceea ce a dus la un regres resimtit de toti romanii”, a afirmat Tariceanu, in plenul reunit al Parlamentului.

Copresedintele ALDE a adaugat ca ministrul Justitiei ar merita „o mentiune speciala” pentru ca a reusit „o premiera si performanta unica de a fi contestata, de a i se cere demisia din Guvern nu de catre politicieni, ci de catre majoritatea magistratilor aflati in activitate”.

El a reamintit ca, in urma cu aproape un an, la votul de investitura al Guvernului Ciolos spunea ca „asa cum se prezinta astazi, in fata Parlamentului, tehnocratia ucide democratia”.

Tariceanu a criticat lipsa de performanta a actualei guvernari, evidentiind, printre altele, faptul ca prin intermediul ordonantelor de urgenta au fost aduse modificari unor legi importante, inclusiv Codului penal.

„Domnule prim-ministru si domnilor ministri, nu ati raspuns cu nimic si nici nu cred ca aveti de gand sa raspundeti si am sa va spun de ce: pentru ca nu ati fost alesi. Sunteti un guvern nedemocratic, care timp de un an de zile a luat decizii care au ucis incet, dar sigur, democratia in Romania. Guvernul tehnocrat a fost un experiment nereusit, la care romanii au fost supusi fara voia lor. (…) Domnule Ciolos, Guvernul dumneavoastra a esuat in toate planurile — in plan economic, in planul respectarii drepturilor si libertatilor cetatenesti, in plan social. Sunteti, din pacate, o dezamagire pentru romani. V-am ascultat cu atentie discursul tinut astazi si mi s-a parut mai degraba o perdea de fum, o perdea creata de cifre, de cifre abstracte, care, de fapt, ascund realitatea”, a declarat Calin Popescu-Tariceanu.

El a spus ca s-ar fi asteptat ca din discursul premierului sa reiasa cum s-a imbunatatit situatia „din spitale, din scoli si viata romanilor in general”.

„La acest capitol, din pacate, nu am auzit nimic. (…) Cifrele prezentate de dumneavoastra nu corespund realitatilor din satele si orasele din Romania, nu corespund cu ceea ce se intampla in salile de judecata sau in spitalele din Romania. (…) Faptul ca in discursul de astazi ati ignorat aceste lucruri arata ca obiectivul dumneavoastra pare sa fie mai degraba o manipulare a opiniei publice si nu de a ne prezenta o situatie reala de astazi”, a afirmat Tariceanu.

Potrivit copresedintelui ALDE, solutia pentru viitor o reprezinta votul din 11 decembrie, in urma caruia va rezulta un guvern ales democratic.

„Important este ce facem in viitor. Ne asteapta un vot pe 11 decembrie, un vot democratic, din care trebuie sa rezulte o noua majoritate democratica si un guvern bazat pe legitimitatea votului popular”, a subliniat Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: