Tariceanu, speriat de anticipate, s-a vaicarit la Cotroceni: „Alegerile anticipate creeaza un imens blocaj administrativ, economic”

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, joi dupa-amiaza, la finalul consultarilor cu presedintele Klaus Iohannis, ca formatiunea pe care o reprezinta nu are o propunere pentru functia de premier, dar este deschisa la discutii cu celelalte partide astfel incat sa se ajunga la „o solutie de stabilitate”.

Calin Popescu Tariceanu a spus ca in mod „foarte clar” nu este de acord cu organizarea de alegri anticipate si ca sustine gasirea unei solutii „care sa dea un guvern pana la alegerile la termen”.

„As rezuma in doua puncte pozitia ALDE. De la bun inceput i-am spus presedintelui ca nu suntem in favoarea alegerilor anticipate din doua considerente: cel legat de ordin procedural, constitutional. (…) Consecintele pe care le produce derularea procedurii de alegeri anticipate creeaza un imens blocaj administrativ, economic”, a afirmat liderul ALDE, dupa consultarile de la Cotroceni, citat de news.ro.

Tariceanu a spus ca „economia de timp la care se ajunge este un nesemnificativa in final”, deci pentru alegeri anticipate s-ar face „o tevatura uriasa pentru un castig care nu este semnificativ”.

Liderul ALDE a adaugat ca formatiunea politica pe care o conduce nu are o propunere de prim-ministru, dar ca are „toata deschiderea de a discuta cu partidele gasirea unei solutii de agregare a unei majoritati” care sa sustina un premier.

Tariceanu a catalogat drept o situatie „nefireasca” atitudinea PNL care a anuntat ca nu va vota un guvern condus de Ludovic Orban.

El a sustinut ca, daca o prima propunere a lui Ludovic Orban nu va fi acceptata de Parlament, o a doua propunere a premierului demis „ar adanci criza”.

El a spuns ca doreste „o solutie politica care sa dea stabilitate”.

Tariceanu a mai declarat ca nu este cea mai buna solutie aceea ca tara sa fie condusa de un guvern „demisionar” pentru ca acesta are puterile „amputate”, liderul ALDE pledand pentru ideea unui executiv cu puteri depline de exercitare a mandatului.

Intrebat daca in opinia sa ar mai fi posibila alegerea primarilor din doua tururi de scrutin, Tariceanu a spus: „Fara sa considerati ca este un verdict categoric, nu stiu daca procedurile necesare adoptarii unei ordonante de urgenta in buna forma au fost indeplinite. (…) Lucrul acesta nu pot eu sa-l hotarasc si in cazul in care situatia este de lipsa avizului conform ordonanta nu are valabilitate”.

Mai mult despre:

Comentarii: