Tariceanu spumega, refuza sa semneze Pactul National propus de Iohannis: „Este o smecherie. Romania nu are nevoie de smecheri”

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, anunta ca formatiunea sa refuza sa semneze Pactul National propus de Klaus Iohannis. „Este nepotrivit acest demers, este o smecherie. Romania nu are nevoie de smecheri”, a declarat Tariceanu, joi seara.

„La consultarile pe care le-am avut, presedintele nu a facut nici cea mai mica mentiune. Acest anunt nu face decat sa deturneze sensul referendumului, nu a fost deloc vorba despre parcusul european al Romaniei. Nimeni nu a pus-o in discutie.

Subliniez, este o deturnare a sensului referendumului. Cinci ani, presedintele nu a facut decat sa semene dezbinare. Acum nu vrea decat sa foloseasca acest pact pentru a se realege presedinte. Daca ma uit mai bine ne propune sa il sustinem, PSD si ALDE, la pezidentiale. Este mult prea mult.

Sunt foarte putini romani care ar fi de acord ca Roania sa isi cedeze suveranitatea catre Comisia de la Venetia, inteleg ca legile pot fi adoptate numai cu avizul Comisiei de la Venetia.

Este nepotrivit acest demers, este o smecherie. Romania nu are nevoie de smecheri, are nevoie de oameni seriosi, care sa isi inteleaga rolul in societate”, a declarat Tariceanu.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca invita partidele parlamentare sa semneze un acord national pentru Romania europeana.

„Marea majoritate a partidelor sunt de acord ca rezultatele acestui referendum trebuie implementat asa cum a votat poporul, ca trebuie consolidat parcursul european al Romaniei. Pentru a valorifica cum se cuvine acest vot si consultarile, am decis sa invit partidele politice parlamentare sa semnam un acord national pentru consolidarea parcursului european al Romaniei sau un pact politic pentru Romania europeana”, a spus seful statului la Palatul Cotroceni.

Acordul prevede anularea modificarilor aduse de Coalitia PSD-ALDE la legile justitiei.

Citeste si: PSD si ALDE sunt in corzi, borfasii isi fac bagajul. Textul integral al „acordului national” propus de Klaus Iohannis. Nu vor indrazni sa nu-l semneze

Mai mult despre: ,


Comentarii: