Tariceanu spune in sfarsit ceva adevarat. ALDE acuza si Antena 3 si pe Gadea de „intoxicari ale opiniei publice” – Video

politica

Reprezentantii ALDE sustin ca informatiile aparute in spatiul public privind tensiuni din coalitia de guvernare sunt doar „intoxicari”, relatiile din cadrul coalitiei fiind „foarte bune”. „Impreuna cu partenerii din PSD ne dorim ca obiectivele pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare sa le ducem la indeplinire”, sustin reprezentantii ALDE.

ALDE spune, intr-o postare pe pagina de Facebook a formatiunii, ca in ultimele zile au aparut in spatiul public o serie de manipulari cu privire la relatia din cadrul coalitiei de guvernare.

„Pentru a inlatura orice scenarii, Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) face urmatoarele precizari: relatiile din cadrul coalitiei de guvernare sunt unele foarte bune. Impreuna cu partenerii din PSD ne dorim ca obiectivele pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare sa le ducem la indeplinire. In cadrul coalitiei nu exista vreo tensiune, informatiile avansate in spatiul public nefiind altceva decat intoxicari ale opiniei publice”, mai sustin reprezentantii ALDE intr-un mesaj postat duminica pe Facebook.

Precizarile ALDE sunt facute in contextul in care in spatiul public au existat informatii privind neintelegeri intre membrii coalitiei.

Purtatorul de cuvant al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, afirma luni ca ceea ce si-a dorit ALDE sa apara in legea offshore nu se regaseste si se impune “o interventie de urgenta pe actul normativ”, el spunand ca in Coalitia PSD-ALDE nu a existat dialog pe acest act normativ. El a mai explicat ca propunerile ALDE au fost avizate negativ de Guvern, iar parlamentarii ALDE au fost pusi intr-o “situatie delicata”.

De asemenea, Vosganian spunea ca propuneri legislative ale parlamentarilor ALDE sunt refuzate de catre Guvern, dupa care ministrii de resort se lauda in public ca vor initia acte normative pe acele teme.

El afirma ca trebuie discutata in coalitie tema unor drepturi privind vechimea in munca, in conditiile in care ca initiativa deputatului Alexandru Baisanu care propunea ca armata, facultatea, masteratul si doctoratul sa fie considerate vechime in munca a primit aviz negativ din partea Guvernului, dar ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, „se lauda” cu o lege pe aceasta tema.

„Este interesant ca, pe de-o parte, propuneri legislative ale colegilor nostri sunt refuzate de catre Guvern prin punct de vedere negativ, iar, pe de alta parte, ministrii de resort se lauda in public ca vor face acte normative pe aceeasi tema”, a spus Varujan Vosganian, apreciind ca situatia este „anecdotica”.

Despre starea de tensiune dinttre PSD si ALDE a vorbit inclusiv Mihai Gadea de la Antena 3, un post care sustine poxtiile ALDE.

„Sunt anumite frictiuni care devin din ce in ce mai evidente intre PSD si ALDE”, a declarat Gadea, joi, la „Sinteza zilei”.

Vezi video de la minutul 33.30:

Inca o relatare Antena 3 despre scandalul dintre ALDE si PSD:

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: