Tariceanu stie ceva, se disociaza de Viorica Dancila, dar nici nu vrea sa-l supere pe Dragnea

politica

ALDE a decis, in sedinta Biroului Politic Central, sustinerea Vioricai Dancila pentru functia de premier, aceasta fiind propunerea PSD, dupa demisia lui Mihai Tudose. Sedinta a avut loc in absenta lui Tariceanu. Seful PSD nu a participat nici la intalnirea ALDE de marti cu Dragnea, dupa anuntul desemnarii lui Dancila.

Tariceanu nu a facut parte nici din delegatia PSD-ALDE care a mers la Cotroceni pentru consultari.

Purtatorul de cuvant al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat miercuri, dupa sedinta Biroului Politic, ca partidul o sustine pe Viorica Dancila pentru functia de premier, dar inainte de votul final, in cazul nominalizarii, reprezentantii ALDE vor sa aiba o discutie cu aceasta.

„Evolutia ulterioara a evenimentelor, in ipoteza fireasca ca doamna Dancila va fi nominalizata ca premier, optiunile pe care le avem si le-am comunicat ieri se refera la continuarea activitatii legislative privind reforma in Justitie, aspecte care se refera la mediul de afaceri si politicile economice si un anumit mod de raportare a ministrilor si a Guvernului la grupurile parlamentare. O comunicare ce sa uneasca vointa politica a Guvernului si a Parlamentului intr-o singura voce si sa existe intre ministri si premier o colaborare care sa fie bazata pe comunicare si respect. Odata cu demisia lui Mihai Tudose, un anumit tip de atitudine politica o consideram de domeniul trecutului”, a declarat purtatorul de cuvant al ALDE, Varujan Vosganian.

Tocmai pentru a nu exista si pe viitor problemele mentionate in relationarea Guvern-grupurile parlamentare, ALDE a cerut o discutie cu Viorica Dancila inainte de votul din Parlament.

„Noi, ALDE, am solicitat sa avem o discutie cu doamna Dancila si inainte de votul final sa avem o asumare clara a dansei”, a mai spus Vosganian.

Sustinerea Vioricai Dancila a fost votata in unanimitate in Biroul Politic ALDE. Reprezentantii PSD si ALDE vor merge cu acest mandat la Cotroceni, astazi, de la ora 12.00, cand sunt programate primele consultari. Din delegatia ALDE vor face parte Gratiela Gavrilescu si Daniel Chitoiu.

Reprezentantii PSD si ALDE au fost invitati miercuri, la ora 12.00, la consultari cu presedintele Klaus Iohannis, in vedere nominalizarii unui nou premier.

Ulterior sunt chemate la consultarile de la Cotroceni celelalte partide parlamentare.

PSD a decis in sedinta Comitetului Executiv de luni retragerea sprijinului politic acordat Guvernului Tudose.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: