Tariceanu striga acum „Ciuma rosie”. Acuza un „plan marsav” al PSD-ului in privinta ALDE: „Este un lucru extrem de grav”

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a sustinut miercuri ca PSD a incercat o ‘preluare ostila’ nu numai a unor parlamentari de la ALDE, ci a intregului partid, in scopul „destructurarii” acestuia.

„Pe masura ce trece timpul aflu lucruri noi, imi parvin informatii noi, deci, ceea ce se intampla cu acest atac al PSD la adresa ALDE este un lucru extrem de grav, pentru ca incercarea a fost de preluare ostila nu numai a unor parlamentari, ci a intregului partid si destructurarea lui si incercare de a face un ALDE care sa coopereze in continuare cu PSD pentru mentinerea structurii politice a Guvernului, in asa fel incat doamna Dancila sa nu fie nevoita sa mai vina in Parlament cu o formula de restructurare, crezand ca supravietuieste”, a declarat Tariceanu la Senat, citat de Agerpres.

El a adaugat ca se bucura deoarece colegii sai de partid au sesizat aceasta miscare si „au dejucat acest plan marsav”.

Tariceanu a mai spus ca grupul mixt „Democratia”, pe care l-a anuntat luni, va fi infiintat numai daca grupul ALDE va ramane fara numarul minim necesar de membri pentru a se forma, adica sapte.

„O sa il formam in cazul in care nu mai avem numarul necesar de senatori, adica minimum sapte, dar inca nu este cazul”.

Liderul ALDE si-a exprimat speranta ca Teodor Melescanu se va razgandi si va renunta sa mai candideze la presedintia Senatului, sustinut de PSD.

„Parerea mea este ca are suficienta experienta sa isi de a seama ca nu a fost o miscare inspirata si ca cel mai bine pentru domnia sa, pentru prestigiul lui, ar fi cazul sa renunte, dar nu sunt pe post de consilier, fiecare merge pe … stiti vorba aceea romaneasca – capul face, capul trage”, a mentionat Tariceanu.

Mai mult despre: ,


Comentarii: