Tariceanu sustine ca DNA a „facut un deserviciu imens tarii”. Procurorii sunt de vina ca Romania este „cea mai corupta tara din Europa”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi seara, ca DNA si Laura Codruta Kovesi, prin cele 6.700 de dosare de abuz in serviciu pe care le-au instrumentat in ultimii sapte ani, au facut ca Romania ”sa para cea mai corupta tara din Europa”, ceea ce este ”un deserviciu imens”. ”Romania nu sta pe picior de egalitate cu celelalte tari europene, atata timp cat este blamata cu aceasta eticheta”, a spus Tariceanu.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi seara, la Antena 3, ca isi doreste ca CSM sa faca ”curatenie in propria ograda”.

”Nu pot fi lasati in continuare procurori care au mentalitatea din perioada comunista, procurori care cred ca scopul lor este sa gaseasca vinovati si sa raporteze cat mai multe dosare la hectar, cum a facut doamna Kovesi, in asa fel incat Romania sa para cea mai corupta tara din Europa”, a spus Tariceanu.

Aceasta a adaugat ca ”imaginea asta de cea mai corupta tara din Europa a fost creata, in principal, de acest DNA, in frunte cu doamna Kovesi”.

”In baza articolului din Codul Penal referitor la abuzul in serviciu, care nu este o infractiune de coruptie, ci o infractiune asimilata coruptiei, a intocmit 90 la suta dintre dosarele de la DNA. Numarul acestor dosare si condamnarile de rigoare, intr-o perioada de 7 ani s-a ridicat la 6.700 de dosare si condamnari. Daca adunam dosarele din celelalte tari nu cred ca ajungem la aceasta cifra record”, a mai spus Tariceanu.

Potrivit acestuia, Romaniei i s-a facut ”un deserviciu imens”.

”Romania nu sta pe picior de egalitate cu celelalte tari europene, atata timp cat este blamata cu aceasta eticheta. Oficialii romani nu pot sa aiba aceeasi greutate in pozitiile lor, cat au aceasta eticheta, tinichea legata de coada. Este un deserviciu urias”, a mai spus Tariceanu.

Seful Senatului a afirmat ca acesta a fost un gest ”premeditat, parte a unui plan”, motiv pentru care ar trebui infiintata o ”Comisie pentru aflarea adevarului”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: