Tariceanu sustine ca fara el Romania nu intra in Uniunea Europeana: „Lasati-o mai moale cu lectiile de istorie si politica”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, in plenul Senatului, ca daca nu ar fi fost el premier, Romania nu intra in Uniunea Europeana.

„Vad anumiti vorbitori care cred ca politica si Romania a inceput odata cu ei, adica cu un an in urma. Puteti sa tineti cont de un lucru: ca Romania nu ar fi fost in UE daca in 2004 nu as fi devenit prim-ministru. Aderarea Romaniei la UE a avut loc si cu eforturile noastre, asa ca lasati-o mai moale cu lectiile de istorie si politica. Nu accept lectii de genul de la dumneavoastra care aveti pregatire politica precara”, a declarat Tariceanu, adresandu-se reprezentantilor USR.

USR i-a reprosat lui Tariceanu ca, prin modificarile la legile justitiei, PSD si ALDE duc Romania in afara UE.

„Toate semnalele arata ca Romania merge pe drumul Poloniei, spre o democratie iliberala periculoasa, care va conduce la izolarea tarii noastre pe plan extern.

Coalitia de guvernare PSD-ALDE ignora avertismentele din partea partenerilor externi cu privire la modificarea legilor justitiei, ceea ce poate atrage Romaniei sanctiuni similare cu cele pentru Polonia. Interesele lui Dragnea si Tariceanu sunt insa mai presus de interesul Romaniei de a continua parcursul european.

Zilele acestea se instaureaza in Romania dominatia oligarhiei in locul democratiei”, se arata intr-un comunicat al USR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: