Tariceanu tine sa-i dea lui Ciolos lectii de democratie: Protestatarii care i-au imbrancit pe jandarmi „si-au exprimat o opinie”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, este de parere ca Guvernul a demonstrat, prin felul in care a reactionat fata de participantii la marsul pentru Basarabia, ca „nu intelege principiile care stau la baza unei democratii, a unui stat de drept”.

„Guvernul Romaniei a aratat, seara trecuta, prin actiunea impotriva participantilor la Marsul pentru Basarabia, ca nu intelege principiile care stau la baza unei democratii, a unui stat de drept. Libertatea de a exprima o opinie, de a protesta sunt lucruri stabilite prin Constitutia Romaniei, legea fundamentala a statului. Nimic nu poate fi mai presus de Constitutie, dar in acest caz guvernarea Ciolos ne demonstreaza, in frunte cu ministrul de Interne, Dragos Tudorache, exact contrariul”, a scris Tariceanu, duminica, pe pagina sa de Facebook.

El sustine ca protestatarii doar si-au exprimat o opinie.

„Iata cum ministrul vazut ca salvatorul de la Interne intelege sa actioneze impotriva unui mars al unor cetateni romani: trimitand jandarmeria in strada sa bata demonstrantii si sa ii aresteze. Si pentru ce acest lucru? Doar pentru ca vor unirea Basarabiei cu Romania? Oamenii aceia nu au facut nimic, ci doar si-au exprimat o opinie”, mai spune Tariceanu.

Copresedintele ALDE adauga faptul ca romanii nu trebuie vazuti ca inamici ai statului atunci cand fac o demonstratie, ci trebuie sa li se respecte acest drept.

„Speram ca am invatat ceva dupa experienta 2012, atunci cand guvernarea Boc-Basescu a trimis jandarmi in strada sa imprastie protestatarii nemultumiti de modul in care functioneaza statul. La acea vreme, un guvern care a actionat impotriva romanilor prin masurile luate devenea opresiv in speranta ca isi va putea pastra puterea. Din pacate nu am invatat nimic, iar in Bucuresti, capitala europeana, guvernantii tehnocrati trimit jandarmii sa bata demonstrantii”, arata liderul ALDE.

Potrivit acestuia, Dragos Tudorache, „va trebui sa raspunda, poate chiar cu scaunul de ministru”.

„Premierul Ciolos nu poate sa treaca cu vederea peste acest caz. In aceasta situatie vorbim despre o actiune a guvernului sau, nu despre o declaratie. Am inteles ca pentru dumnealui conteaza faptele, nu declaratiile ministrilor sai. Ce poate sa fie mai relevant decat jandarmi intervenind in forta impotriva unor demonstranti? Prin ce s-a intamplat sambata seara in Bucuresti se dovedeste inca o data ca Romania incalca brutal drepturile si libertatile elementare ale cetatenilor”, conchide Calin Popescu-Tariceanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: