Tariceanu tocmai a dezvaluit ca s-a inteles cu Dragnea sa schimbe codurile penale in Parlament. „Cine are urechi de auzit sa auda”

news

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, sambata, la Ploiesti, ca Parlamentul este suveran ca institutie legiuitoare, punctand ca politica privind codurile penale se face in Parlament.

„Vom ramane in continuare pe aceleasi coordonate. Va garantez ca nu vom face niciun pas inapoi si toate amenintarile care sunt vanturate prin incercarea de a ne inchide gura, va spun de pe acum ca nu au niciun fel de succes. Nu ma impresioneaza absolut nimic si nici colegii mei si nici eu nu vom proceda asa cum procedeaza presedintele PNL-ului care, crezand ca-si salveaza pielea, a devenit cantaretul regimului numit statul paralel”, a spus Tariceanu, intr-o conferinta de presa, conform Agerpres.

Intrebat daca pasul inapoi se refera la legile justitiei, Tariceanu a negat. „Nu, astea deja s-au consumat. (…) Legile practic au fost adoptate, sunt corecturile care trebuie facute ca urmare a deciziilor CCR care vizeaza chestiuni minore, lucrurile fundamentale au ramas asa cum le-am stabilit si asa cum le-am adoptat si ceea ce urmeaza este actiunea pe urmatoarele trei directii: unu – transpunerea directivelor europene in Codul Penal si Codul de Procedura Penala, doi – transpunerea deciziilor CEDO, trei – transpunerea deciziilor Curtii Constitutionale”, a raspuns presedintele ALDE.

In context, intrebat daca nu va accepta nicio alta modificare la Codul Penal in afara celor trei transpuneri invocate, el a spus ca va accepta, punctand ca Parlamentul este suveran ca institutie legiuitoare.

„Ba da, cum sa nu? Cand vedem toate nebuniile care se intampla… (…) Parlamentul e suveran ca institutie legiuitoare. Politica penala se face in Parlament, nu se face de altcineva. (…) Cine are urechi de auzit sa auda”, a mai afirmat liderul ALDE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: