Tariceanu, un nou acces de furie la adresa procurorilor anticoruptie: „Sa plece, nu se face procuratura cu procurori incepatori”

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a avut, vineri, o noua iesire violenta la adresa procurorilor din DNA. El a tinut sa apere astfel ordonanta de urgenta emisa de Tudorel Toader.

„Ati vazut aceasta controversata ordonanta de urgenta. Cum adica, Parchetul si DNA, care sunt unitati de elita, lucreaza cu forta de munca imprumutata? Viata oamenilor poate fi data pe mana unoara care isi fac ucenicia la locul de munca, procurori fara experienta de munca, fara experienta de viata? Daca sunteti unitate de elita atunci dovediti. Sa plece, nu se face procuratura cu procurori incepatori.

Trebuie sa existe o responsabilitate din partea justitiei. Reformele care sunt propuse de Tudorel Toader au rostul lor. (…) Mergem inainte cu pachetul de reforma a legilor justitiei pentru ca vrem sa restabilim o justitie normala, in interesul cetateanului, nu pentru a servi statul paralel”, a declarat Tariceanu la Bistrita, la Liga Alesilor Locali ai ALDE.

Avocatul Poporului a anuntat, joi, ca a decis sa solicite informatii suplimentare Guvernului Romaniei si Ministerului Justitiei in legatura cu sesizarile de neconstitutionalitate privind OUG 92 pe legile justitiei, invocand drept motiv complexitatea celor sesizate in petitiile transmise de USR, PNL si PG.

„Avocatul Poporului solicita informatii suplimentare Guvernului Romaniei si Ministrului Justitiei in legatura cu aspectele sesizate de petenti in memoriile privind neconstitutionalitatea O.U.G. nr. 92/2018. (…) Argumentele de neconstitutionalitate dezvoltate in sesizarile primite sunt examinate de angajatii Biroului contencios constitutional prin raportare la jurisprudenta Curtii Constitutionale, a Curtii Europene a Drepturilor Omului, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Avand in vedere complexitatea aspectelor sesizate in petitii, (…) Avocatul Poporului a decis sa solicite informatii suplimentare Guvernului Romaniei si Ministrului Justitiei”, informeaza Avocatul Poporului, printr-un comunicat de presa.

Partidul Uniunea Salvati Romania, Partidul National Liberal, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si numerosi cetateni au solicitat Avocatului Poporului sesizarea directa a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 92/2018 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul justitiei, mai arata sursa citata.

Pe de alta parte, senatorul PNL Iulia Scantei a declarat, joi, ca va cere conducerii partidului din care face parte, sa declanseze procedura parlamentara de revocare din functia de Avocat al Poporului al lui Victor Ciorbea, dupa ce acesta a plecat in concediu fara sa isi delege atributiile, cum prevede legea.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a transmis, miercuri, ca solicitarile de sesizare pe OUG pe legile justitiei sunt analizate de Biroul contencios din cadrul institutiei, precizand ca perioada concediului de odihna a fost programata in urma cu sase luni, iar biletele de avion si serviciile hoteliere au fost achitate in data de 2 septembrie 2018.

Comentarii: