Tariceanu: „Un nou vot la Sova nu e posibil. Parlamentul nu e GHISEU”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a respins vehement, miercuri, ideea ca parlamentarii sa voteze din nou solicitarea DNA de retinere a lui Dan Sova. „Parlamentul nu e un ghiseu de inregistrare a cererilor”, a scpus Tariceanu.

„Nu vreau sa anticipez eu deciziile Curtii, ceea ce pot sa va spun este ca Parlamentul are un drept suveran legat de incuviintarea fie a urmaririlor penale, fie a arestarilor. Prin urmare, atunci cand este solicitat, el nu trebuie sa raspunda automat, ca la un simplu ghiseu de inregistrare a cererii, printr-un aviz favorabil. Poate sa dea aviz favorabil sau poate sa nu dea aviz favorabil, dupa ce analizeaza fiecare caz in parte. Mai mult decat atat, atunci cand vorbim despre libertatea individului, intr-o tara democratica, cred ca acesta este cel mai pretios bun pe care-l avem si nu trebuie sa ne jucam cu el.

Nu trebuie sa consideram ca aceasta este situatia normala in care se afla cineva care este inconjurat de prezumtia de nevinovatie, sa fie trimis automat in spatele gratiilor si sa fie anchetat in stare de detentie. Exista cazuri exceptionale in care incuviintarea retinerii preventive este logica, dar nu intotdeauna. La noi, din pacate, aceasta practica a devenit una curenta si este un lucru reprobabil”, a declarat, la RFI, Calin Popescu Tariceanu.

„Nu avem cum sa mai dam un vot in cazul domnului Sova. Votul dat in cazul domnului Sova a fost unul perfect legal”, a adaugat presedintele Senatului.

Curtea Constitutionala analizeaza, miercuri, sesizarile presedintelui Klaus Iohannis, PNL si CSM, dupa ce Senatul a respins solicitarea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii a senatorului PSD Dan Sova.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: