Tariceanu, zero total in politica. Iohannis l-a expediat in mai putin de 15 minute, apoi Antena 3 i-a taiat discursul

politica

Consultarile de la Palatul Cotroceni dintre delegatia ALDE si presedintele Iohannis au fost extrem de scurte, au durat mai putin de 15 minute. Ulterior, in timp ce Tariceanu explica ce i-a spus presedintelui, Antena 3 a intrerupt brusc transmisia in direct a sefului ALDE.

„I-am spus presedintelui ca avem rezerve serioase cu extinderea posibilitatii de a ataca la CCR ordonantelor de urgenta. Ar rezulta un guvern foarte slabit care nu ar mai putea exercita functia de legislator delegat si ar trensforma si mai mult CCR intr-un arbitru politic. I-am spus presedintelui ca noi nu ne-am opus referendumului, ci suprapunerii lui cu alegerile europarlamentare

Nu toate solutiile la intrebarile de la referendum necesita o legiferare de rang constitutional, pot fi modificate si prin legi. Daca unele vor necesita modificare de rang constitutional, ele vor trebui facute in parlament, apoi referendum. Referendumul pentru revizuirea constitutiei sa nu se mai suprapuna peste alte alegeri. Nu vom mai tolera aceasta smecherie”, a amenintat Tariceanu dupa consultari.

Apoi, el a revenit la atacurile impotriva justitiei.

„La referendum au votat impotriva un milion de oameni. Alti 1,4 milioane nu au votat. Sunt 2,5 milioane de romani care au dezavuat referendumul. Lor le transmit un mesaj: ascultarea telefoanelor, protocoalele secrete, abuzurile din justitie ale procurorilor, presiunile asupra judecatorilor raman in continuare. Ele vor trebui rezolvate, nu ne putem imagina ca el ese rezolva de la sine. Nu ne putem preface, acum ca referendumul a fost adoptat, ca ele nu exista”, a atacat Tariceanu.

Antena 3 a renuntat sa mai transmita discursul lui Tariceanu chiar din momentul in care a reluat atacurile la adresa justitiei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: