Tatal unui tanar ucis la Colectiv: „Politicienii sa nu faca azi politica. Noi, victimele lor, suntem singurii care au dreptul sa faca politica”

news

Presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, tatal unuia dintre tinerii care si-au pierdut viata in urma incendiului din clubul Colectiv, a facut, duminica, un apel catre televiziuni, dar mai ales catre politicieni, ca, in ziua comemorarii unui an de la tragedie, sa nu faca politica, singurii care au acest drept fiind „victimele Colectiv”.

„Rog astazi televiziunile si mai ales politicienii, indiferent de functia pe care o ocupa sau au ocupat-o, sa nu faca politica. Astazi, 30 octombrie, singurii care au dreptul sa faca politica suntem noi, beneficiarii politicilor voastre de 26 de ani, noi, victimele Colectiv”, a scris Eugen Iancu pe Facebook.

Presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010 a invitat, din nou, cluburile din tara sa aprinda proiectoare, la ora 22.32, in memoria celor care si-au pierdut viata.

„Duminica 30 octombrie, la ora 22.32, vom aprinde lumina la Colectiv. O raza va porni catre infinit. Invit toate cluburile sa aprinda proiectoare si sa le orienteze catre cer”, este apelul lui Eugen Iancu.

Totodata, pe pagina Asociatiei Colectiv GTG 3010 este reamintit faptul ca duminica va fi dezvelit monumentul din Piata Bucur.

Citeste si: UN AN de la #COLECTIV. Klaus Iohannis: O tragedie care a curmat vieti, a schimbat destine si a schimbat Romania

„Ne vedem la dezvelirea monumentului astazi, 30.10.2016, ora 12.00, in Piata Bucur. Pastram vie amintirea celor 64 de ingeri!”, scrie pe pagina de Facebook a asociatiei.

Un alt monument, ridicat in memoria victimelor din Colectiv din initiativa Arhiepiscopiei Bucurestilor, va fi sfintit, duminica, in curtea bisericii Sfantul Nicolae – Brosteni, lacasul de cult cel mai apropiat de locul tragediei.

Ceremonia va avea loc la ora 11.30 si va fi urmata, la ora 12.00, de slujba parastasului in fata Clubului Colectiv, pentru toti cei decedati in urma incendiului.

Slujba de sfintire a monumentului si parastasul vor fi oficiate de Preasfintitul Parinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, potrivit Patriarhiei, arata News.ro.

Programul comemorarilor continua, de la ora 14.00, cu un mars pe traseul Piata Universitatii – Piata Unirii – Aleea Dealul Mitropoliei – Pod Serban-Voda – Splai Unirii – Bulevardul Marasesti – Strada Bucur – Piata Bucur – Clubul Colectiv.

De la ora 16.30 sunt programate concertele din cea de-a treia zi a festivalului caritabil organizat de Asociatia Colectiv GTG 3010 la Beraria H.

Vor sustine recitaluri trupele: Compact, Talisman, Coma, Kempes, Metrock, Anton, Krypton Unplugged, Truda, Altar, Awake, Trooper, W3 4R3 NUMB3R5, Costi Camarasan Band, Florin Chilian, Bulletproof, Roadkillsoda, Fallen, Nexus, Hatemode, Gray Matters, 7 Semne.

Pe 30 octombrie 2015, formatia rock Goodbye to Gravity isi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert in clubul Colectiv.

In urma incendiului care a izbucnit in clubul bucurestean si-au pierdut viata patru dintre cei cinci membri ai trupei, alaturi de jurnalisti si fani. In afara celor 64 de tineri decedati, peste 160 de oameni au fost raniti in incendiu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: