Te doare mintea. Dancila se bate cu pensiile speciale: „Nu inseamna privilegii speciale”. PSD a introdus pensiile speciale

politica

Premierul Dancila le-a cerut parlamentarilor, joi, in debutul sedintei de guvern, sa voteze proiectul de lege al lui Eugen Teodorovici prin care sunt impozitate pensiile speciale.

„Salut initiativa domnului ministru Eugen Teodorovici, depusa in calitate de senator, prin care propune Parlamentului  impozitarea suplimentara a pensiilor speciale. Este o masura justa, de echitate sociala. Pensiile speciale reprezinta recunoasterea unor conditii de munca, nu inseamna privilegii speciale.

Sub nicio forma proiectul de lege nu are scopul sa aduca mai multi bani la bugetul de stat. Fac apel la toti membrii Parlamentului Romaniei sa trateze cu maxima responsabilitate aceasta initiativa”, a declarat Dancila in sedinta de guvern.

Eugen Teodorovici propune, intr-o initiativa legislativa pentru modificarea si completarea Codului fiscal, depusa la Senat, taxarea pensiilor speciale cuprinse intre 7.000 si 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depaseste 10.000 de lei cu 50%.

Propunerea legislativa prevede instituirea unei taxe pe veniturile reprezentand pensii si indemnizatii pentru limita de varsta primite in baza unor legi si statute speciale.

Mai mult despre:

Comentarii: