Te enerveaza PLESCAITUL celorlalti de la masa? Inseamna ca esti un GENIU – Studiu

life

Data viitoare cand vei fi scos iar din minti de plescaitul vreunuia dintre comesenii tai, gandeste-te ca asta inseamna ca ai putea sa fii un geniu. Asta arata unu nou studiu al americanilor de la Northwestern University.

Studiul spune ca oamenii care sufera de o anumita dificultate in filtrarea sunetelor ai o creativitate iesita din comun. Sunt dati ca exemple genii precum Charles Darwin, Anton Cehov si Marcel Proust, ultimul fiind celebru pentru ca purta dopuri in urechi si ca si-a imbracat dormitorul in pluta pentru a nu fi deranjat de zgomotele exterioare.

Charles Darwin si Anton Cehov se plangeau si ei adeseori de faptul ca intampinau dificultati majore atunci cand venea vorba de filtrarea zgomotelor exterioare.

Cercetatorii de la Universitatea Northwestern din statul american Illinois au monitorizat 100 de persoane in ceea ce priveste capacitatea lor de a gasi solutii originale la diverse probleme si au descoperit o asociere puternica intre creativitate si incapacitatea de a bloca stimulii auditivi irelevanti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: