Teama PSD-ului fata de mitingul din 10 august a crescut exponential. Ciorbea a primit ordin sa intervina pentru a atenua furia romanilor

news

Decizie neastepatat a lui Victor Ciorbea, a carui slugarnicie fata de PSD este de notorietate. Avocatul Poporului intervine in cazul soferului cu placutele de inmatriculare anti-PSD, sustinand ca se poate vorbi de o incalcare a Constitutiei.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a cerut lamuriri Brigazii Rutiere de Politie in legatura cu situatia in care s-a aflat copilul minor al soferului audiat de autoritati dupa ce a folosit numarul de inmatriculare „M..PSD”, potrivit unui comunicat de presa.

„Avocatul Poporului solicita lamuriri Brigazii Rutiere de Politie in legatura cu situatia in care s-a aflat copilul minor al soferului audiat de autoritati dupa ce ar fi folosit numere de inmatriculare ofensatoare. Demersul Avocatului Poporului vizeaza posibila incalcare a art. 49 din Constitutia Romaniei privind protectia copiilor si a tinerilor.

Totodata, avand in vedere dispozitiile art. 6 din Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, potrivit carora respectarea si promovarea cu prioritate a interesului superior al copilului este un principiu fundamental si neechivoc, Avocatul Poporului a solicitat Brigazii de Politie Rutiera din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti sa comunice in ce masura institutia, in situatii similare, poate asigura asistenta psihologica, hrana si apa, dar si un mediu propice pentru minori, in perioada cat apartinatorii se afla in incinta”, a anuntat, miercuri, purtatorul de cuvant al Avocatului Poporului, Matei Virtosu, intr-un comunicat de presa.

Avocatul Poporului mai precizeaza ca a fost sesizat si in legatura cu faptul ca fiul soferului, in varsta de 8 ani, a fost nevoit sa petreaca mai multe ore in sediul Brigazii Rutiere de Politie si chiar sa asiste la audierea tatalui sau.

Interventia Avocatului Poporului in acest caz este mai mult decat surprinzatoare, avand in vedere ca Victor Ciorbea a inchis ochii la numeroase alte situatii de abuzuri savarsite in regimul PSD.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: