„Tehnologie de varf” ruseasca: peste jumatate dintre cipurile pentru computer produse de compania ruseasca Baikal Electronics sunt defecte din fabricatie

externe

cipuri, rusesti, defecte, Baikal Electronics

Mai mult de jumatate din procesoarele fabricate de cel mai mare producator rusesc de componente electronice, Baikal Electronics, sunt defecte, au declarat mai multe surse pentru publicatia economica Vedomosti.

Producatorul rus de cipuri se straduieste sa satisfaca nevoile de productie ale tarii de cand producatorii straini au inceput sa anuleze comenzile rusesti si sa refuze sa livreze livrari gata pregatite din cauza sanctiunilor internationale legate de invazia din Ucraina.

Desi ministrul rus al dezvoltarii i-a promis personal lui Putin ca productia interna de procesoare va permite o independenta total a Rusiei in acest domeniu pana in 2028, eforturile Baikal Electronics de a stapani ambalarea circuitelor integrate au expus limitele actuale ale industriei rusesti, ramasa mult in urma celei occidentale.

Sursele Vedomosti pun neajunsurile pe seama echipamentelor insuficiente si a personalului incompetent responsabil cu ambalarea circuitelor. Directorul executiv al Baikal Electronics, Andrei Evdokimov, a recunoscut ca instalatiile companiei sale nu dispun in prezent de capacitatea necesara pentru o asamblare industriala fiabila la scara larga, dar a declarat ca defectele din procesul de productie sunt normale si a subliniat ca „exista motive pentru un optimism prudent”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: