externe

Tehnologie ruseasca. O racheta Iskander se dezintegreaza in aer imediat dupa ce a fost lansata catre Ucraina. Racheta costa peste 6 milioane de dolari – Video

O racheta Iskander lansata de trupele Rusiei din Belgorod, oras aflat in apropierea granitei cu Ucraina, s-a dezintegrat la foarte scurt timp dupa ce a fost lansata catre teritoriul ucrainean, arata imagini postate pe retelele de socializare.

Iata imaginile cu racheta cand se dezintegreaza. Costul unei rachete Iskander este de 6,5 milioane de dolari, conform unui contract de export semnat de Rusia cu India, arata Babel.

Alte surse afirma ca o racheta Iskander costa nu mai putin de 10 milioane de dolari.

Cancelarul german Olaf Scholz a chemat miercuri la crearea unui ‘plan Marshall’ pentru Ucraina, estimand ca reconstructia acestei tari va costa ‘miliarde’ si se va intinde pe ‘mai multe generatii’, relateaza AFP.

‘La fel ca Europa devastata dupa Al Doilea Razboi Mondial, Ucraina are astazi nevoie de un plan Marshall pentru reconstructie’, a afirmat Scholz intr-un discurs in Bundestag inaintea summiturilor UE, G7 si NATO.

‘Vom avea nevoie de mai multe miliarde suplimentare de euro si de dolari, iar aceasta vreme de ani’, a subliniat el, in contextul in care subiectul ajutorului financiar pentru Kiev va fi in centrul discutiilor la aceste reuniuni.

‘Adevarul este ca suntem inca departe de negocieri intre Ucraina si Rusia pentru ca Putin crede inca in posibilitatea de a putea dicta pacea’, a apreciat Scholz.

In consecinta, el i-a indemnat pe occidentali sa ‘mentina ferm cursul’ sprijinului fata de Kiev prin sanctiuni contra Rusiei, asistenta financiara si ‘livrari de arme’.

Cancelarul german Scholz, presedintele francez Emmanuel Macron si seful guvernului italian, Mario Draghi, au facut saptamana trecuta o vizita in Ucraina pentru a-i aduce sprjinul lor presedintelui Volodimir Zelenski, ocazie cu care s-au deplasat si in orasul martir Irpin.

‘Vedem acest lucru foarte clar in ruinele caselor din Irpin. Amploarea distrugerilor este enorma. Anumite lucruri mi-au amintit de imaginile oraselor germane dupa Al Doilea Razboi Mondial’, a explicat cancelarul.

‘In ultimele 100 de zile, UE a mobilizat miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina. Germania singura a contribuit cu circa un miliard la ajutorul civil de la inceputul razboiului’, a precizat el.

Acest nou ‘plan Marshall’ nu va fi ‘posibil decat unindu-ne fortele, in colaborare cu organizatiile financiare internationale, cu alte mari tari donatoare si cu alte organizatii internationale’, a subliniat cancelarul german.

Volodimir Zelenski va participa prin videoconferinta la summitul G7 care va incepe in acest weekend la Elmau, in Bavaria, si la care va sustine o alocutiune luni.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

7 ore ago

Tragedie in muntii Rodnei. O turista, cautata de salvamontisti, a facut gasita moarta

Potrivit reprezentantilor Salvamont, salvatori din judetul Bistrita Nasaud au intervenit, sambata, pentru recuperarea unei femei…

8 ore ago

Romania va avea 915 sectii de votare, in strainatate, pentru europarlamentare. In 2020 au fost 748 de sectii

 „Ministrul afacerilor externe Luminita Odobescu a emis, in acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr.…

8 ore ago

Fermierii, manifestatii masive in Polonia. Si agricultorii romani pregatesc „proteste ample”

Mii de fermieri polonezi au manifestat ieri impotriva reglementarilor in materie de mediu ale UE,…

8 ore ago

Parlamentul din Kuweit a fost dizolvat din cauza „coruptiei extinse”. Conducatorul statului: „Am luat aceasta decizie dificila pentru a salva tara”

Incertitudine politica in Kuweit dupa ce conducatorul statului a suspendat parlamentul national, acuzand faptul ca…

4 ore ago

Seful campaniei PNL: „PSD a coborat in Moldova sub 30%, sa-i dea Dumnezeu sanatate domnului Ciolacu”

Coordonatorul PNL pentru alegerile locale, deputatul Florin Roman, a declarat sambata, la prezentarea candidatilor din…

4 ore ago