Telecomanda lui Dragnea. Cine este personajul prin intermediul caruia seful PSD controleaza fiecare pas si fiecare vorba a Vioricai Dancila

analize

Este o prezenta nelipsita de langa Viorica Dancila. Sta lipita de premier ca timbrul de scrisoare, o vedem la fiecare eveniment oficial, la fiecare iesire publica a Vioricai Dancila stand alaturi de aceasta si soptindu-i mai tot timpul ce sa spuna sau ce sa faca. Oficial este consilier onorific al premierului, in realitate este persoana prin care Liviu Dragnea controleaza chiar si modul in care premierul respira. Este vorba despre Anca Alexandrescu.

Anca Alexandrescu a fost numita consilier onorific al premierului Dancila la inceputul lunii februarie. Desi este neretribuita, Alexandrescu munceste din greu sa se asigure ca Dancila nu iese din cuvantul lui Dragnea.

Pana cand a ajuns la cabinetul premierului,  ea a lucrat pentru presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, ocupandu-se de imagine si comunicare. Asa cum acum apare tot timpul langa Dancila, Alexandrescu era nelipsita de langa Dragnea in timpul aparitiilor publice ale acestuia. Insa nu isi permitea sa ii ofere sfaturi in public, asa cum face acum cu Dancila.

Anca Alexandrescu este fiica jurnalistului Horia Alexandrescu, un mare admirator al lui Ion Iliescu. Horia Alexandrescu era una dintre prezentele nelipsite din avionul prezidential in timpul deplasarilor externe ale lui Iliescu, fiind ridiculizat deseori de colegii de breasla, care l-au numit „piscotar”. Fiica sa a evoluat si ea in umbra marelui partid. In timpul regimului autoritar al lui Adrian Nastase, Anca Alexandrescu fost unul dintre oamenii de baza ai acestuia, ea coordonand activitatea de comunicare a  guvernului.

Aceeasi activitate a avut-o si in perioada Guvernului Ponta. In plus, in timpul guvernarii Ponta, firma Ancai Alexandrescu, Monitoring Media, s-a ocupat de imaginea Ministerului Dezvoltarii, care la acea vreme era condus de Liviu Dragnea.

Dupa caderea Guvernului Ponta, partidul a avut grija de Alexandrescu, aceasta obtinand o foarte bine retribuita pozitie, director de comunicare, in cadrul KazMunayGas (Rompetrol).

Revenirea in forta a PSD la putere a readus-o si pe Anca Alexandrescu in prim planul politicii. Dragnea a angajat-o ca sfatuitor de baza la cancelaria Camerei Deputatilor, avand grija sa ascunda informatiile despre averea acesteia.

„Probabil ca sa nu ne speriam: in numai patru luni si doar de la o singura firma, Anca Alexandrescu a incasat peste 114.000 de lei. De la Rompetrol (KMGI – adica KazMunay Group International), consiliera lui Dragnea nu ne-a zis cat a luat. Si nici de la muribunda de stat IOR (care numai anul trecut a avut pierderi de 1,5 milioane de lei), unde a fost membru in CA pana in noiembrie 2016 (ce e drept, nu intelegem cum a supravietuit ea acolo, la firma statului, pe mandat al guvernarii tehnocrate, dar treaca; sau nu?)”, scria jurnalistul Catalin Prisacariu, pe blogul sau, in noiembrie 2017.

Declaratia de avere a Ancai Alexandrescu este in continuare un secret bine pastrat, aceasta nefiind facuta publica.

Anca Alexandrescu a fost casatorita cu Dan Andronic, patron de fatada al EVZ si actual inculpat in mai multe dosare DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: