Teleorman trebuia sa aiba aeroport inca din 2016. Strategiile facute de Dragnea pe bani grei: „De la sarlatan judetean a ajuns chiar sarlatan international”

politica

Liviu Dragnea incearca sa forteze impunerea unei strategii de dezvoltare a Romaniei pana in 2040, in cadrul unei comisii pe care el insusi o va prezida.  Dragnea a mai realizat o strategie similara la nivelul judetului Teleorman in anul 2011. El a promis atunci chiar si construirea unui aeroport, insa nimic nu nu s-a realizat.

In Strategia de Dezvoltera Durabila 2010-2020 a Teleormanului, document elaborat cu bani europeni, pe vremea cand Liviu Dragnea conducea cu o mana de fier intreaga zona, se prevedea ca pana in 2016 sa fie construit in judet un aeroport.

In 2011, la stufoasa strategie care are 336 de pagini au lucrat, vreme de sase luni, reprezentanti ai autoritatilor locale, institutiilor publice, agenti economici, organizatii nonguvernamentale si simpli cetateni. Proiectul a costat 440.330 de lei, din care 374.000 de lei au reprezentat finantare nerambursabila din Fondul Social European, scria Adevarul. In 2011 s-au cheltuit bani pentru tiparirea a 300 de brosuri cu continutul strategiei, acestea fiind distribuite autoritatilor. Alte 400 de brosuri au fost tiparire in varianta bilingva, romana si engleza, continand oportunitatile de investitii in Teleorman.

Cel mai nerealist obiectiv din strategie este cel legat de construirea unui aeroport in Teleorman. Potrivit documentului intocmit in 2011, aeroportul ar fi urmat sa fie construit de Consiliul Judetean Teleorman, impreuna cu Ministerul Transporturilor si cu mediul privat. In ceea ce priveste sursele de finantare, investitia care se ridica la 20 de milioane de euro urma sa fie suportata din bugetul Consiliului Judetean, din fonduri atrase prin Programul Operational Sectorial sau din alte surse. Aeroportul ar fi trebuit sa fie gata inca din 2016. In afara mentionarii investitiei in Strategie, nicio autoritate din Teleorman nu a amintit in ultimii ani de un asemenea proiect. Intrebat ce se mai aude de aeroportul promis in 2011, actulul presedinte al CJ Teleorman, Danut Cristescu, a declarat: ”Strategia nu mai este de actualitate cu privire la aeroport. Nu stiu daca in momentul acesta este prioritar pentru Teleorman un aeroport. Judetul are alte prioritati”

In Teleorman ar fi trebuit sa se ridice o mare hidrocentrala la Islaz. De asemenea, inca din 2012 in Teleorman ar fi trebuit sa existe, potrivit Strategiei de Dezvoltare Durabila, cluburi de tineret, pentru pregatirea in domenii de larg interes utilizarea calculatoarelor, internet, limbi straine . Si tot din 2012 in scoli ar fi trebuit sa se intre pe baza de legitimatii. 2013 era termenul limita pentru infiintarea de centre tip after school si tot in 2012 se prevedea infiintarea unei maternitati locale.

Strategia prevedea si construirea unui spital regional pana in 2015. Alte obiective promise de Strategia lui Dragnea sunt : reabilitarea, modernizarea si construirea de parcaje supraterane si subterane supraetajate- 2014, realizarea unor pasarele pietonale peste carosabil in zonele aglomerate-2013, crearea de piete de gros la nivel urban-2012, realizarea unui parc agro-industrial in judetul Teleorman, care sa grupeze diverse sectoare din domeniu -2012, introducerea unor senzori de proximitate la accesul in scoli (carduri) -2012, infiintarea de gradinite speciale cu functionare pe perioada de vara- 2012, realizarea de parcuri fotovoltaice pentru producerea de energie regenerabila- 2013.

Victor Ponta, fostul sef al lui Liviu Dragnea, tine sa aduca aminte despre aceasta strategie de dezvoltare a Teleormanului in contextul in care Dragnea a anuntat ca vrea sa elaboreze acum o strategie de dezvoltare a intregii Romanii.

„Liviu Dragnea nu e in stare sa guverneze Romania nici de la o zi la alta, de la saptamana la alta, sau de pe o luna pe alta – tot ce s-a construit bun in 2012-2016 acum se fura sau se distruge! Romania arata mai rau decat in 2010 cu Basescu desi nu este nicio criza mondiala/ dar el stie cum trebuie guvernata Romania pana in 2040.

Care este Strategia lui Dragnea pana in 2040? Cum spuneam : e foarte simpla – vrea sa faca bani si proprietati in Romania sau Brazilia/ sa isi puna “fetele” in functii de unde sa il serveasca si sa il aduleze ca si cadanele din Harem pe Suleyman/ sa scape de dosarele penale pentru toate hotiile pe care le-a facut in trecut si pe care le va face in viitor.

Unii spun ca este o gluma sinistra / altii ca paranoia lui Dragnea este atat de avansata incat are nevoie de proiecte si manifestatii comunistoide ( genul celei de la Pitesti unde au lipsit doar portretele gigant ale ‘Conducatorului’)!

Iar eu va zic doar ca vrea sa va ia banii si voturile. Are experienta – a mai facut “Strategii” la fel ca aceasta pe care o propune pt toata tara !! Ia cititi mai jos :

Sa recapitulam : in 2010 Liviu Dragnea le-a facut o strategie bietilor oameni din Teleorman/ pana in 2016 (sigur daca il votau doar pe Dragnea la conducere) urmau sa aiba in judetul lor: aeroport, hidrocentrala, autostrada, spital regional si gradinite moderne etc.

Pentru a face documentul Dragnea a cheltuit cam 100.000 euro bani publici (din care 75% bani europeni) / si-a facut si afise de campanie electorala pentru el tot cu acei bani.

Intre timp din promisiunile din document s-au realizat fix ZERO / dar firma Teldrum a facut profit cam 10 milioane de euro anual lucrand cu CJ Teleorman si alte institutii publice / iar Dragnea a ajuns mare sef la Bucuresti si acum ii ‘fraiereste’ pe toti romanii cu ‘Strategii Science Fiction’ cum a facut si cu locuitorii Teleormanului.

Dupa care metoda de la Teleorman se aplica pe plan national : va promite salarii duble si in final luati mai putin ; promite ca lupta cu “Statul Paralel” dar face el un stat paralel la Scrovistea ; are o Strategie sa o schimbe pe Kovesi dar de fapt nu se atinge nimeni de ea daca a lasat-o moale cu Dosarul Teldrum/ ba chiar metoda de la Teleorman acum se aplica si pe plan international : are o Strategie sa mute ambasada Romaniei la Ierusalim dar stie bine ca nu se misca nici macar un fax sau un xerox – doar Dragnea e fericit ca acum de la sarlatan judetean a ajuns chiar sarlatan international!!

Asa ca solutia este foarte simpla si clara: ne lasam mintiti , pacaliti, cumparati si batjocoriti cum s-au lasat oamenii din Teleorman cu Strategia din 2010? Sau il trimitem pe Dragnea sa isi scrie Strategia la Rahova …. pana in 2040? De noi depinde”, a scris Ponta pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: