„Teleormanizarea informatiei”. Inregistrare audio, dovada ca s-a instituit cenzura PSD si la Radio Romania Actualitati. Redactorii sunt pusi sa se toarne intre ei

news

Grupul pentru Libertatea de Expresie in Societatea Romana de Radiodifuziune (GPLER) a transmis redactiei aktual24.ro o inregistrare audio in care presedintele SRR, Georgica Severin (PSD), ii indeamna pe angajatii postului public de radio sa se toarne reciproc in legatura cu opiniile politice. El cere ca redactorii care au anumite opinii politice sa nu fie lasati sa faca emisiuni pe subiecte politice.

„Este o perioada extrem de agitata, se apropie alegerile. Daca stiti pe cineva, si-a afirmat clar un partinazat pe un anumit subiect, nu-l puneti pe el sa faca emisiunea pe subiectul respectiv”, afirma Georgica Severin intr-o intalnire cu responsabilii de emisiuni de la Radio Romania Actualitati.

Intr-un mesaj transmis redactiei, GPLER cere ajutorul societatii civile in fata cenzurii instituite de PSD. GPLER afirma ca „Exista un astfel de compartiment filtru de cenzura de partid, asa se explica si faptul ca in Radiojurnalul de dimineata nu au fost difuzate voci ale opozitiei, ci numai ale guvernantilor PSD, doar 5 secunde pe ordonanta pe legile justitiei”.

„Georgica Severin, impreuna cu cei doi sefi editoriali fideli: Dan Preda si Nicu Popescu pregatesc o noua galerie de ‘comisari editoriali’ pentru perioadele electorale ce vor urma, cei doi fiind cunoscuti pentru simpatiile lor pro-PSD.

Fara precedent, in dimineata zilei de 5 martie, sub privirile stupefiate ale managerilor, la sedinta editoriala, Georgica Severin a ordonat eliminarea de pe post a unor jurnalisti. Aceasta inseamna ca Georgica Severin a pregatit deja liste cu jurnalistii liberi care urmeaza sa fie scosi de pe post.

In mandatul baronului PSD, informatia este controlata folosindu-se o masa de manevra formata din zeci de posturi de conducere ocupate cu delegatie, (cei mai multi redactor-sefi actuali) modificand cu tupeu prevederile Codului Muncii, prin ordine interne ce permit santajarea celor numiti temporar si care executa orice pentru bani, chiar rad si aplauda la comanda. Este vorba, mai ales, de Nicu Popescu, redactor sef cu delegatie la stirile RRA (Romania Actualitati) si de managerul sau, Dan Preda. Nicu Popescu nu a promovat concursul pentru aceasta functie. Sub ‘camuflaj’, mereu cu delegatie, Nicu Popescu are functie de conducere dar si de executie, in acelasi timp. Este si producatorul emisiunilor Agenda Globala, Euroatlantica si Perspective, ultima creata pentru apropiatii sai. Sotia sa, Iana Ionita modereaza toate dezbaterile electorale filtrate impreuna cu obedienta Dana Ciobanu, sefa sectiei partide politice, pe filiera sectiei politice (nici Dana Ciobanu nu a promovat vreun concurs).

Teleormanizarea informatiei la Camera Stirilor urmareste acelasi target de partid, cu informatii pozitive, intr-o spirala a unei realitati deformate sub lozincile ‘sa privim pozitiv’ si ‘suntem aici pentru dumneavoastra’ dupa cum se exprima Nicu Popescu, originar din localitate prospera, Gauriciu, judetul Teleorman. Ce mica e lumea !

Tot ‘delegatul’ Nicu Popescu controleaza si dirijeaza informatia de la corespondentii interni si le scrie, ordonandu-le, citam ‘cu certitudine actiunile/evenimentele de tip electoral se vor inteti in teritoriu; va rog sa fiti foarte atenti la acest tip de activitati si sa trimiteti materialele catre compartimentul de specialitate pentru emisiunile specifice perioadei traversate’. A se observa limbajul unui secretar PCR ! Si noi, ne intrebam ca si dvs, care este compartimentul de specialitate ??!!! Exista un astfel de compartiment filtru de cenzura de partid, asa se explica si faptul ca in Radiojurnalul de dimineata nu au fost difuzate voci ale opozitiei, ci numai ale guvernantilor PSD, doar 5 secunde pe ordonanta pe legile justitiei. Atat are voie opozitia, la SRR, pe mandatul lui Georgica Severin !

In functie de agendele candidatilor la europarlamentare, altii decat ai opozitiei, se construiesc chestionarele cu intrebari pentru dezbaterile din campanie, coordonata de obedienta Dana Ciobanu. Ea taie din stiri si pagineaza buletinele electorale.

Grupul pentru Libertatea de Expresie in SRR-GPLER cere ajutorul societatii civile si forurilor internationale ! GPLER solicita, inca o data, Parlamentului Romaniei, ca dupa aceasta dovada noua de cenzura si ingerinta editoriala, sa-l demita de urgenta pe baronul Georgica Severin, audiat deja, de doua ori, in 2018, in Parlament !

In cazul in care Parlamentul Romaniei nu-l va demite de urgenta pe Georgica Severin, GPLER-jurnalistii liberi din SRR- ameninta cu proteste si greva !”, se afirma in mesajul GPLER.

Mai mult despre:


Comentarii: