Televiziunea israeliana a difuzat noi imagini socante, cu cinci tinere luate ostatice de Hamas pe 7 noiembrie si tinute inca in captivitate – VIDEO

externe

ostatice, Israel, Hamas, 7 octombrie, filmare

Televiziunea israeliana a difuzat miercuri imagini care nu au fost difuzate anterior, cu cinci femei recrute din armata imbracate in pijamale si capturate de catre barbati inarmati din Hamas in timpul raidului din 7 octombrie care a declansat razboiul din Gaza.

Familiile prizonierelor au sperat ca aceste imagini vor spori presiunea asupra premierului Benjamin Netanyahu pentru a ajunge la un armistitiu cu Hamas si a asigura eliberarea ostaticilor. Guvernul a considerat ca difuzarea clipului subtitrat de trei minute in presa nationala si internationala este o oportunitate de a-si consolida sprijinul.

„Aceste fete se afla inca in captivitatea Hamas. Va rugam sa nu va uitati in alta parte”, a declarat reporterilor purtatorul de cuvant al guvernului, David Mencer, citat de CBC News. „Urmariti filmul. Sustineti Israelul in aducerea oamenilor nostri acasa”.

Filmarea arata cum tinerele, toate ametite si unele insangerate, sunt legate si urcate intr-un jeep. „Am prieteni in Palestina”, pledeaza in engleza una dintre recrute, Naama Levy, in varsta de 19 ani.

Unul dintre teroristi poate fi auzit strigand inapoi in araba: „Sunteti niste caini! Va vom calca in picioare, cainilor!”.Un alt barbat inarmat ii spune unei captive: „Esti frumoasa”. Intr-un comunicat, Hamas a declarat mai tarziu miercuri ca inregistrarea video a fost „manipulata si ca autenticitatea a ceea ce contine nu poate fi confirmata”.

„Femeile-soldat au fost tratate conform eticii rezistentei noastre si nu s-a dovedit niciun fel de maltratare a soldatilor din aceasta unitate”, a adaugat Hamas. Gruparea militanta a declarat ca clipul face parte din promovarea de catre Israel a unor „naratiuni fabricate”.

Forumul familiilor ostaticilor, care reprezinta rudele celor 124 de persoane – majoritatea civili – inca detinute de Hamas, a declarat ca imaginile au fost recuperate de pe camerele de corp purtate de atacatorii care au atacat baza Nahal Oz din sudul Israelului, unde femeile serveau ca supraveghetoare. Imaginile cu soldati israelieni ucisi au fost excluse, iar publicarea a fost aprobata de familiile celor cinci prizonieri, a precizat forumul. „Guvernul israelian nu trebuie sa mai piarda niciun moment; trebuie sa se intoarca la masa negocierilor astazi!”, a declarat forumul.

Israelul afirma ca 1.200 de persoane au fost ucise si peste 250 au fost rapite in atacul din 7 octombrie condus de Hamas. Israelul a raspuns prin lansarea unei ofensive pentru a elimina gruparea militanta islamista, in care autoritatile sanitare din Gaza spun ca peste 35.000 de palestinieni au fost ucisi. Armata israeliana spune ca 286 de soldati israelieni au fost, de asemenea, ucisi.

Guvernul lui Netanyahu spune ca presiunea militara continua va forta Hamas sa cedeze. Familiile ostaticilor se tem ca cei dragi lor nu vor supravietui si ca femeile captive ar putea fi violate. Hamas a negat acuzatiile de abuz sexual.

Ministerul de Externe al Israelului a declarat ca ambasadorilor Irlandei, Norvegiei si Spaniei, pe care i-a convocat pentru a protesta fata de pregatirile guvernelor lor de a recunoaste un stat palestinian, li se va arata videoclipul in cadrul unei proiectii speciale joi.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: