Televiziunea lui Pandele devine televiziune nationala cu ajutorul CNA. Herjeu, foarte satisfacut

news

Consiliul National al Audiovizualului a votat joi trecerea televiziunii Metropola TV, detinuta de Consiliul Local Voluntari, de la regionala la nationala. CL Voluntari este controlat autoritar de Costel Pandele, sotul prim-vicepresedintelui PSD Gabriela Firea.

Solicitarea vine la doar cinci luni de cand postul a castigat licenta. Se intampla in septembrie, iar in prima zi difuza un interviu de campanie pentru Gabriela Firea, aminteste Pagina de Media.

La votul de joi sapte membri au fost pentru, unul impotriva (Dorina Rusu), iar Cristina Pocora nu a participat la vot, fiindca votul ei n-ar fi fost nici pentru, dar nici pentru impotriva. In documentul trimis la CNA, productia proprie a postului crestea de la 50% la 75%, iar cea a altor producatori scadea de la 50% la 25%.

Robert Gheorghe, membru in Consiliul Local Voluntari, in sedinta CNA: „Aceasta televiziune, indiferent ce va urma peste 4 ani, peste 8 ani, peste 12 ani, aceasta televiziune daca are in spate o societate sanatoasa si care doreste sa informeze comunitate se va dezvolta. Noi nu vrem sa ramanem o televiziune locala. Am citit foarte mult legea si am citit punctele pe care le trebuie sa le indeplinim ca sa devenim televiziune nationala si noi le-am indeplinit.”

Metropola TV a primit licenta in septembrie, iar principalii actionari sunt Consiliul Local Voluntari si echipa de fotbal Voluntari. Are continut generalist si este operat de o companie a Consiliului Local Voluntari – Publivol Creativ. De compania se ocupa Alex Cautis, dar acesta si-a dat, intre timp, demisia de la postul TV.

Dupa terminarea votului, Radu Herjeu le-a dat un sfat reprezentantilor Metropola TV: „Sigur ca votul de azi e dat pe promisiuni, asa cum in general se face pentru proiecte noi sau pentru schimbari radicale de licenta. Probabil ca eu nu voi mai fi in CNA, dar cred ca sunteti constienti ca viitoarea majoritate din CNA nu va mai va sta cu ochii pe dumneavoastra sa vada daca va respectati promisiunile. Deci sfatul meu este sa vi le respectati si sa faceti in timpul pe care vi l-ati propus sa faceti ceea ce v-ati propus, astfel incat increderea votului de astazi sa fi meritat.”

Mai mult despre: , ,

Comentarii: