Televiziunea lui Sarbu a dat faliment, Tuca printre pagubiti. La Aleph News au mai lucrat Cristoiu si Cristi Mocanu

news

Aleph Media, societatea care opereaza televiziunile Aleph News si Aleph Business, a intrat in insolventa, anunta Pagina de Media. O decizie in acest sens a fost luata de Tribunalul Bucuresti, la „cererea debitorului”, adica chiar a societatii Aleph Media.

Printre creditorii societati se numara Marius Tuca, dar si casa de productie Zazu Film, detinuta de Cristina Iacob, fosta iubita a lui Sarbu.

Citeste si: Marius Tuca, pagubit de „partenerul” Adrian Sarbu. Tuca se razboieste acum prin instante cu Sarbu pentru 150.000 de euro

Televiziunea lui Adrian Sarbu a primit licenta de la CNA in vara lui 2019.

Un an mai tarziu, in septembrie 2020, Aleph a inceput sa emita, avand in echipa oameni care au lasat Pro TV sau Digi24: Costi Mocanu, Felix Draghici, Ion Cristoiu, Marius Tuca, Ioana Tiganila, Andrei Tomescu.

Intre timp, Costi Mocanu s-a despartit de Aleph si a trecut la Prima TV. Felix Draghici a renuntat si el la colaborarea cu Adrian Sarbu si a ajuns la Antena 1.

Irina Ursu, prezentatoare de stiri la Aleph, a fost cooptata la Observator, in prime-time.

Decizia instantei:

Admite cererea formulata de societatea debitoare ALEPH MEDIA S.R.L.. In temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa deschide procedura generala impotriva debitoarei ALEPH MEDIA S.R.L..

In temeiul art.66 alin.6 din Legea nr.85/2014 , admite exceptia conexitatii si dispune conexarea dosarului nr. 3622/3/2023 la dosarul nr. 7014/3/2023. Califica cererile creditorilor CENTRON SLOVAKIA SPOL. S.R.O. , MARIUS TUCA, ZAZU FILM S.R.L., drept declaratii de creanta.

Da dispozitie tuturor bancilor la care debitoarea are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sindic sau al administratorului judiciar, obligatia de instiintare a bancilor revenindu-i administratorului judiciar, in cazul in care opereaza ridicarea de drept a dreptului de administrare.

Fixeaza urmatoarele termene limita:

a) termenul limita de depunere, de catre creditori, a opozitiilor la incheierea de deschidere a procedurii – 15 zile de la primirea notificarii, precum si termenul de solutionare a opozitiilor, care nu va depasi 10 zile de la data expirarii termenului de depunere a acestora;

b) termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului – 05.05.2023;

c) termenul de verificare a creantelor, de intocmire si publicare in Buletinul Procedurilor de Insolventa a tabelului preliminar de creante – 22.05.2023;

d) termenul de definitivare a tabelului creantelor – 06.06.2023;

e) data primei sedinte a adunarii generale a creditorilor – 29.05.2023.

Desemneaza administrator judiciar provizoriu, la solicitarea creditorului CENTRON SLOVAKIA SPOL. S.R.O., pe FINANCIAL OPERATIONAL RESTRUCTURING I.P.U.R.L. cu o remuneratie de 7000 lei din averea debitoarei, care va indeplini atributiile prevazute de art. 58 din Legea nr. 85/2014. In temeiul art. 71 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, dispune ca administratorul judiciar sa trimita o notificare, in conditiile art. 99 alin. 3 si art.100 din lege din lege, privind deschiderea procedurii generale impotriva debitorului, tuturor creditorilor mentionati in lista depusa de debitor in conformitate cu art. 67 alin. 1 lit. c), debitorului si oficiului registrului comertului sau, dupa caz, registrului societatilor agricole ori registrului asociatiilor si fundatiilor in care debitorul este inmatriculat, pentru efectuarea mentiunii, instantelor judecatoresti in a caror jurisdictie se afla sediul declarat la registrul comertului, si tuturor bancilor unde debitorul are deschise conturi, in vederea aplicarii prevederilor art. 75 din Legea nr.85/2014.

Pune in vedere administratorului judiciar sa efectueze in 60 de zile de la data pronuntarii prezentei hotarari inventarierea bunurilor debitorului, sa intocmeasca si sa depuna la dosar, in termen de 20 de zile de la desemnare, raportul prevazut la art. 92 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, si, in termen de 40 de zile de la desemnare, raportul prevazut la art. 97 din aceeasi lege. In temeiul art. 39 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, dispune deschiderea de catre debitor a unui cont la o unitate bancara din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, in termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii; in caz de neindeplinire a atributiei, contul va fi deschis de catre administratorul judiciar.

Eventualele disponibilitati banesti vor fi pastrate intr-un cont special de depozit bancar. Pune in vedere administratorului judiciar prevederile art. 252 din Legea nr. 31/1990, republicata si dispune indeplinirea formalitatilor privind mentionarea la registrul comertului a reprezentantilor permanenti ai sai. Pune in vedere administratorului judiciar sa depuna lunar la dosar raportul prevazut de art. 59 alin. 1 din Legea 85/2014.

Pune in vedere administratorului judiciar sa efectueze verificari la AFP Sector 1 pentru verificarea conturilor bancare detinute de debitoare, la DITL Sector 1-6, ANCPI, DPRCIV, pentru verificarea bunurilor debitoarei.

Pune in vedere administratorului judiciar ca notificarile transmise creditorilor sa cuprinda solicitarea de comunicare a declaratiilor de creante, a documentelor justificative, a taxei de timbru: (i) un exemplar va fi transmis atat in format scriptic (hartie) la grefa Sectiei a VII-a Civila a Tribunalului Bucuresti, cat si in format electronic (documente PDF de maximum 4 MB fiecare) pe adresa de e-mail a Sectiei a VII-a Civila a Tribunalului Bucuresti (trb-insolventa@just.ro); (ii) exemplarul destinat practicianului in insolventa va fi transmis pe adresa de corespondenta electronica ce va fi indicata de acesta prin notificare. Fixeaza termen pentru continuarea procedurii la 22.06.2023, ora 11:00. Executorie. Cu drept de apel in termen de 7 zile de la comunicarea hotararii prin publicare in Buletinul Procedurilor de Insolventa, ce va fi depus la Tribunalul Bucuresti Sectia a VII-a Civila. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, azi, 16.03.2023.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: