Televiziunile pro-PSD il anunta drept favorit pentru postul de premier. Insa presedintele Iohannis l-a respins deja in 2015

politica

Liderul grupului senatorilor PSD, Mihai Fifor, este unul dintre numele cel mai des vehiculate de posturile Antena 3 si Romania TV pentru postul de premier. Insa Iohannis a refuzat deja, in 2015, sa il accepte pe Fifor pentru un post de ministru.

Mihai Gadea si Marius Pieleanu au anuntat, joi, la Antena 3 ca din „surse extrem de credibile” au aflat ca Fifor se afla printre cele doua nume dintre care va fi ales premierul. Al doilea nume este Florin Georgescu.

Insa Fifor a fost deja respins de Klaus Iogannis. In iulie 2015, Iohannis a refuzat sa accepte propunerea premierului de atunci, Victor Ponta, ca Fifor sa ocupe postul de ministru al Transporturilor, invocand faptul ca acesta „nu are expertiza si experienta manageriala necesare gestionarii domeniului complex al transporturilor”.

„Presedintele Romaniei a transmis premierului, printr-o scrisoare, decizia de a respinge propunerea de numire a domnului Mihai-Viorel Faur (corect Fifor, n.r.) in functia de ministru al Transporturilor, intrucat persoana nominalizata nu are expertiza si experienta manageriala necesare gestionarii domeniului complex al transporturilor. Presedintele Romaniei a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care sa intruneasca conditiile necesare pentru a fi numita in functia de membru al Guvernului”, se afirma intr-unĀ comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Iohannis a anuntat, joi, ca printre criteriile pe care le are in vedere pentru desemnarea premierului se afla si „competenta”.

Intrebat la sosirea la sediul Consiliului European din Bruxelles ce criterii trebuie sa indeplineasca viitorul premier, Iohannis a raspuns: „Premierul trebuie sa fie o persoana integra, fara probleme penale, o persoana care ma convinge ca are capacitatea sa conduca un Guvern si o persoana cu o majoritate parlamentara in spate”.

In 2015, dupa ce a fost respins, Fifor l-a atacat dur pe presedintele Iohannis.

„Profesorul de fizica Klaus Iohannis, actualmente presedinte al Romaniei, constata dupa o luna de cand premierul Victor Ponta m-a nominalizat ca propunere pentru portofoliul de ministru al transporturilor, ca nu am expertiza si experienta manageriala pentru acest minister. Poate, daca domnul Iohannis ar fi avut aplecarea sa-mi citeasca CV-ul cu minima atentie, ceea ce cu siguranta nici nu s-a obosit sa faca, ar fi constatat ca din februarie 2015 sunt presedinte al Comisiei pentru transporturi si energie a Senatului Romaniei, ca din 2012, de la preluarea mandatului de senator, am fost secretarul Comisiei pentru administratie, ca in 2009 am fost secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, calitate in care, aproape un an, am coordonat institutiile prefectului din intreaga tara, situatiile de urgenta, permise si pasapoarte, evidenta persoanei, raspunzand totodata si de pregatirea sedintelor de guvern pentru acest minister atat de complicat. Ar fi aflat si ca, in 2012 am revenit la MAI tot in calitate de secretar de stat, de data aceasta pentru a coordona tot ce tinea de comunitatile locale, un punct extrem de important fiind programul de termoficare.

Sa ii mai spunem domnului Iohannis, ca desi sunt licentiat in litere, ulterior specializarea mea a mers catre managementul afacerii publice, fiind absolvent din 2007 al unui master SNSPA pe aceasta disciplina, domeniu in care si predau ca profesor, de niste ani buni, in cadrul Universitatii din Craiova. Sa mai vorbim de faptul ca de prin 2000 am condus institutii publice, gestionand proiecte importante de dezvoltare si fiind considerat, fara falsa modestie, un bun manager? Nu cred ca mai are vreun sens. Este evident ca domnul presedinte nu doar ca nu are habar de toate acestea, dovada fiind ca nici macar nu avea habar cum ma cheama, de vreme ce comunicatul de la Cotroceni se referea la mine ca la `domnul Faur`”, a scris Fifor, pe pagina personala de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiriĀ aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: