Televiziunile PSD nu sufla o vorba. A aparut protocolul dintre serviciul secret al lui Dragnea si Parchetul General

news

Deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, membru al Comisiei de control al SRI, a dat publicitatii protocolul incheiat de directia de informatii a Ministerului de Interne (DGIPI) si Parchetul General pe vremea cand aceste institutii era controlate de Gabriel Oprea si, respectiv, Tiberiu Nitu. DGPI este acum sub controlul lui Liviu Dragnea, prin Carmen Dan.

Protocolul de colaborare a fost incheiat in 2015 si a fost semnat de Gabriel Oprea, din partea MAI, si de Tiberiu Nitu, din partea Parchetului General.

Foarte sensibile de obicei la astfel de protocoale, televiziunile subordonate PSD nu sufla de data aceasta nicio vorba. DGIPI este acum sub controlul lui Liviu Dragnea. Oprea a anuntat de curand ca intentioneaza sa se alieze din nou cu PSD, el scotandu-si partidul (UNPR) de la naftalina.

„Liderii PSD care au denuntat protocoalele semnate de Parchetul General sau de alte directii ale acestuia cu serviciile de informatii au contestat doar intelegerea cu Serviciul Roman de Informatii, desi Parchetul a semnat astfel de protocoale cu mai multe servicii de informatii. Singurul lucru care i-a deranjat insa a fost acela ca pe baza protocolului cu SRI, serviciul de informatii a colectat date despre faptele lor de coruptie. Tocmai de aceea, PSD a atacat la CCR protocolul cu SRI, cu scopul evident de a elimina din dosarele lor de coruptie informatiile incriminatorii colectate pe baza protocoalelor. Insa, pentru ca DIPI nu a fost implicat in mod real in lupta impotriva coruptiei, PSD nu este interesat de protocolul semnat de acestia cu Parchetele”, afirma Viziteu, intr-un comunicat de presa.

Potrivit deputatului USR,  „serviciul de informatii al Ministerului de Interne a semnat cu Parchetul general si cu PNA protocoale secrete inca din 2005, protocoale cunoscute de intreaga conducere PSD, deoarece in acesti 13 ani acestea au fost reinnoite inclusiv cu semnatura domnilor Gabriel Oprea si Tiberiu Nitu, adica un fost lider social-democrat si un procuror-sef numit de acelasi PSD”.

„Daca DIPI ar fi sustinut activitatea parchetelor in zona de anti-coruptie probabil ca liderii PSD ar fi atacat la CCR si aceste protocoale. Nu au facut acest lucru pentru ca DIPI nu s-a implicat aproape deloc in lupta impotriva coruptiei iar astazi serviciul este ‘securizat’ prin faptul ca numirea directorului este facuta politic de catre Ministrul de Interne”, arata Viziteu.

Viziteu a subliniat apoi inca un aspect important: „Protocolul din 2015 dintre Parchetul General si DIPI prevede obligatia procurorilor de a comunica in maxim 30 de zile modul de valorificare a informatiilor, termenul fiind la jumatate comparativ cu protocolul similar cu SRI”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: