externe

Temperaturi „anormale” inregistrate in Siberia, Urali si regiunea Volga: „Sunt asteptate evenimente dramatice in sudul Siberiei de Vest”

Temperaturi extrem de joase, „anormale”, sunt inregistrate duminica in Siberia, Urali si regiunea Volga, anunta publicatia rusa Kommersant.

In regiunea Orenburg, Udmurtia si Baskiria temperaturile au scazut „anormal” de mult. Acolo, meteorologii se asteapta ca temperaturile sa scada pana la -42°C in urmatoarele zile.

Duminica, temperatura in regiunile mentionate este de -26…-28°C. Seful stiintific al hidrometeocentrului rus, Roman Wilfand, a declarat ca meteorologii prognozeaza un val de frig accentuat si in regiunile Nijni Novgorod si Kirov (pana la -32…-36°C).

„Sunt asteptate evenimente dramatice in sudul Siberiei de Vest… Acolo va fi un val de frig puternic. Deja din 8-9 ianuarie in regiunea Omsk va fi frig pana la -31 … -32°C, iar apoi pana la -33 … -35°C”, a declarat Wilfand pentru TASS.

Potrivit acestuia, se asteapta vreme foarte rece (pana la -43°C) si in regiunile din Urali.

In Udmurtia, unde se asteapta ca temperaturile sa ajunga la -36°C pe 9 ianuarie, scolile si institutiile de invatamant suplimentar vor trece la invatamantul la distanta. La Ijevsk, evenimentele festive de Revelion, atat in timpul zilei, cat si seara, in locuri in aer liber, au fost, de asemenea, anulate.

Cursurile din scoli ar putea fi, de asemenea, anulate de catre directorii din regiunile Orenburg si Samara.

In regiunea Cheliabinsk, ger de -43°C a fost inregistrat noaptea trecuta in Parcul National Taganay. Mai multe servicii de transport interurban cu autobuzul au fost anulate pe 8 ianuarie din cauza vremii reci.

Pe 6 ianuarie a inceput o vreme anormal de rece la Moscova, subliniaza Kommersant. In acea zi, temperatura in capitala a scazut sub -20°C. Meteorologii afirma ca perioada de cinci zile dintre 6 si 10 ianuarie la Moscova va fi cea mai rece din secolul XXI.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

9 ore ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

11 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

9 ore ago

Ciolacu sustine ca „din octombrie nu o sa mai avem vize cu SUA”. Se lauda ca tot el a bagat Romania in Schengen

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut, duminica seara, ca romanii nu vor mai avea nevoie…

8 ore ago