Tensiuni EXPLOZIVE. Arabia Saudita cere tuturor diplomatilor IRANIENI sa paraseasca tara

externe

Arabia Saudita a cerut misiunii diplomatice iraniene la Raid si entitatilor in legatura cu aceasta sa paraseasca tara in termen de 48 de ore, a facut cunoscut un oficial saudit, citat de agentiile internationale de presa.

Arabia Saudita a executat sambata 47 de persoane condamnate pentru terorism, printre care seicul Nimr al-Nimr, provocand indignare in lumea siita si mai ales in Iran, care a avertizat Riadul ca ‘va plati scump’ pentru aceasta moarte.

Peste 1.000 de persoane au manifestat duminica la Teheran, in apropierea ambasadei Arabiei Saudite, pentru a protesta impotriva executiei liderului siit saudit Nimr Baqer al-Nimr, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Actiunea de protest a avut loc in pofida interdictiei impuse de guvernul de la Teheran pentru a evita noi violente, dupa ce cladirea ambasadei Arabiei Saudite a fost atacata in cursul noptii de sambata spre duminica si in parte incendiata.

De altfel, ayatolahhul Khamenei a comparat Arabia Saudita cu ISIS dupa decapitarea seicului siit. Un poster sugersit a fost apoi publicat pe site-ul ayatolahhului.

isis

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: